FilterMusic: alt director de posturi radio


Uh, cam multe recomandări de directoare de posturi radio, nu? Îndrăznesc la doar câteva zile să mai revin totuşi cu o recomandare: FilterMusic. După cum – aproape că – puteţi vedea din captura de mai jos, pagina este disponibilă şi în română. Ideea sitului este de a filtra acele posturi radio care transmit la calitate foarte bună (128Kbps), ceea ce va însemna audiţie bună dar mai sacadată dacă nu aveţi o conexiune la internet suficient de bună.

img119

Apoi posturile filtrate sunt şi catalogate. Pagina sitului este de fapt un acordion în care un click pe o categorie deschide acea secţiune, închizând-o pe cea deschisă anterior. La fiecare categorie veţi găsi câteva posturi radio, pentru fiecare existând două legături: click pe numele postului de radio va duce la descărcarea fişierului pentru audiţia în player-ul favorit; click pe săgeata roşiatică va deschide pagina oficială a respectivului post de radio. Desigur, fişierele pentru audiţie sunt în diverse formate şi vor fi deschide de diverse aplicaţii, în funcţie de ce programe aveţi instalate. Situl recomandă WinAmp dar nu este obligatoriu. Eu, de când cu articolul lui Jurgen, folosesc AIMP2, astfel că la click pe legătură, în Firefox, mi se înfăţişează o fereastră ca mai jos:

img120

Iniţial am crezut că AIMP2 nu se descurcă şi cu posturi radio. La Open nu se poate indica un URL. Cu CTRL+U se poate însă. Dacă doriţi să salvaţi posturi de radio pentru audiţie ulterioară puneţi semne de carte. Acestea pot fi apoi organizate (modificate, şterse). Despre cum se pun semne de carte la posturi radio în WinAmp am scris anul trecut.

img121

Să mă întorc însă la FilterMusic. Ar mai fi de spus că sub toate categoriile se găseşte o opţiune de căutare printre posturile de radio. Nu veţi găsi un formular de căutare ci veţi fi conduşi la o nouă pagină cu un index alfabetic al staţiilor. În rest… nu mai am ce să spun decât că vă doresc audiţie plăcută.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Makavelis spune:

    Foarte util. Chiar ma interesa niste radio-uri de dincolo.

  2. Amr spune:

    Click dreapta pe playlist în AIMP 2 şi apoi Add>URL/Radio (în loc de Ctrl+U). E tradus şi-n română, cel puţin aşa am văzut pe forumul lor la secţiunea în engleză Plugins.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *