Astăzi subiectul zilei în blogosferă este mediul


"Pe 15 octombrie, bloggeri din toată lumea se unesc pentru a evidenţia o singură problemă importantă în mintea tuturor. În 2007, această problemă importantă este mediul înconjurător. Toţi bloggerii vor scrie despre mediu, în felul lor personal şi in legătura cu ideile din blogul lor. Ţinta noastră este să facem toată lumea să vorbească despre un viitor mai bun. Sunt aşteptaţi să scrie bloggeri de toate naţionalităţile, cu orice preocupări şi cu orice tip de blog."

Am citat – nu tradus! – de pe situl BlogActionDay.org, versiunea română.

img135

"Răsfoind" blogosfera, mai corect partea de blogosferă la care sunt abonat prin RSS, nu pot să spun că am fost izbit de reacţii la această zi. TechCrunch… nimic (sau nu văd bine). LifeHacker a strâns de la cititori diverse sugestii despre cum să trăieşti mai… verde (adică mai ecologic). DownloadSquad ne indică astăzi şapte moduri să reducem consumul electric. CybernetNews ne spune – i-auzi! – că Vista consumă mai puţin curent decât XP şi ne recomandă programul Free Snap CO2 Saver. Noi nu am scris nimic astăzi pro-mediu, dar avem un articol mei vechi de recomandat: Salvaţi planeta cu calculatorul Dvs.

Personal, în timp ce susţin importanţa apărării mediului, cred că există o poluare la alte nivele, mai gravă decât poluarea mediului. E vorba de poluarea la nivelul minţii, sufletului, spiritului… Pe principiul "pe aia să o faci, pe cealaltă să n-o laşi", mi-ar place să văd o mişcare de apărare şi a mediului "interior", nu doar a celui înconjurător. Dar… nu vreau să mă lungesc, şi nici să deviez tema zilei. Dacă ştiţi bloguri româneşti care s-au aliniat iniţiaţivei BlogActionDay şi au scris ceva foarte interesant poate ne daţi link-uri către respectivele articole.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *