CarnetDeNote.ro


Iată o iniţiativă ce va fi iubită de unii, urâtă de alţii… CarnetDeNote.ro este un proiect foarte tânăr (domeniul e din august a.c.), cu data oficială de lansare astăzi, care propune părinţilor următoarea "afacere": contra la 2RON pe lună sau 24RON pe an pot să afle situaţia copilului la şcoală. Nu este vorba doar de note ci şi de alte înştiinţări. Situl este zgârcit pentru moment ca informaţii, esenţialul găsindu-se într-un fişier PowerPoint care poate fi descărcat.

img130

Pentru moment, conform ziarelor, doar trei şcoli ar fi incluse în proiect, dar nu am găsit care anume. Oricum, înscrierea presupune contactarea firmei ce se ocupă de sit. Presupunând că sunteţi părinte şi aveţi copilul la o şcoală înscrisă în această webaplicaţie paşii ar fi aceştia: după ce vă deschideţi un cont (şi plătiţi), identificarea pe sit se face cu Codul Numeric Personal al copilului şi cu parola primită telefonic sau prin email; meniul va oferi după logare noi opţiuni: Catalog – cu notele; Orar – pe zile; şi Înştiinţări – comune, precum şedinţe cu părinţii, sau excepţionale, ceea ce nu e de dorit 😉 .

img131

Sunt curios ce şanse are un astfel de proiect. Gândind ca un părinte… îmi place. Din punctul de vedere al unui licean să zicem… nu cred că place. Săpând pe net am găsit un proiect cumva similar, School-online.ro, dar nu am putut să îmi dau seama ce anvergură are, cât este de folosit. Într-un articol mai vechi pe tema cataloagelor virtuale, la avantaje erau indicate pentru început două: 1) părinţii vor învăţa să utilizeze computerul şi internetul, şi 2) elevii vor fi puţin mai responsabili, ştiind că îi controlează cineva. Subscrieţi la această opinie?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Buna,

    Nu neg necesitatea comunicarii / colaborarii continue intre scoala si parinti. Sunt multe clase ce si-au creat bloguri sau cel putin liste de discutii cu parintii.

    Imi exprim insa indoiala in generalizarea acestei solutii, care presupune o munca in plus din partea profesorilor. Daca nu au adoptat varianta existenta in AeL – http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=70888 ?

    Numai bine,
    Carmen


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *