Probleme cu fişierele DOCX?


Aveţi MS Office 2007? Foarte bine, dar nu uitaţi că nu toată lumea are. În fereastra de configurare a programului MS Word puteţi să setaţi astfel ca de fiecare dată fişierele noi să fie salvate în format DOC, nu DOCX, compatibil astfel cu versiunile 97, XP şi 2003. Formatul DOCX este justificat doar dacă folosiţi ceva facilităţi foarte specifice versiunii 2007. Altfel, pentru text, tabele şi alte lucruri obişnuite, "bătrânul" DOC este numai bun.

img148

Dar dacă nu aveţi Office 2007 ci o versiune anterioară: 2000, XP sau 2003? Nici o problemă. Situl Microsoft pune la dispoziţie Microsoft Office Compatibility Pack for Word, Excel, and PowerPoint 2007 File Formats. Descărcaţi 27MB şi veţi putea deschide, modifica şi salva fişiere în formatele specifice versiunii 2007! Da…

Dar dacă nu aveţi nici un pachet Office instalat? Poate sunteţi fan OpenOffice sau poate că folosiţi Google Docs pentru documente. Din păcate Google Docs – şi cred că nici alte suite online de Office – nu suportă DOCX. Microsoft ne bagă în încurcătură… Microsoft ne scoate! Pentru moment avem la dispoziţie un Word Viewer şi un PowerPoint Viewer (care permit doar deschidere!!! nu şi modificare sau salvare), urmând probabil şi un Excel Viewer. Până ce va apare acesta, Digital Inspiration sugerează să ne folosim de Zamzar.com pentru a converti un fişier XLSX în XLS (acelaşi truc poate fi folosit şi pentru DOCX şi PPTX).

Concluzia: chiar şi cu fişierele specifice Office 2007 ne putem descurca. Cu ceva complicaţii, instalări sau apelând la webaplicaţii, dar oricum problema este rezolvabilă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. -Hawkeye- spune:

  Sa fiu sincer, de ceva vreme MS Office 2007 incepe sa dea rateuri la mine…
  Daca de ex. lucrez cu un text mare si vreau sa schimb fontul intregului text, apoi marimea caracterelor, asezarea in pagina sau alte modificari, Office 2007 se incarca foarte greu, procesorul o ia razna si sistemu’ incepe sa faca figuri. Asa ceva nu se intampla pe vremea cand foloseam Office 2003.

 2. emyl spune:

  Multumim de informatie!!!

 3. yomyh spune:

  De felul lui Windows-ul da rateuri. Eu de cand am vazut ce inseamna Linux (am Ubuntu ca e pt incepatori in Linux) si putearea in utilizare nu l-am mai lasat (evident am si windows pentru jocuri). La Vista am auzit ca se mai intimpla in office sa sara cursorul aiurea cu cateva randuri mai sus. La Open Office pe Linux nu ma suparam daca facea orice greseala ca e gratis (cu toate astea e mai bun).

 4. bco spune:

  E vorba de Office, nu de Windows. Da Linuxul e bun insa si Windows-ul este bun. BTW, eu joc Starcraft si Halo pe Linux cu wine. Ubuntu nu este Linux pentru incepatori. Ubuntu este o distributie ca oricare alta numai ca este mult mai user-friendly.
  Ce legatura are faptul ca e gratis cu faptul ca nu te superi daca ar avea o problema? Din punctul meu de vedere, Office 2007, desi este destul de umflat porneste destul de repede si e un pic mai productiv decat versiunile anterioare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *