Discovery Communications a achiziţionat recent HowStuffWorks.com (cum-merg/funcţionează-lucrurile) pentru suma de… 250 milioane de dolari. Aşa că titlul acestui material are un dublu sens: HowStuffWorks este o comoară ca preţ dar pentru noi mai ales ca şi conţinut. Situl există de un deceniu şi se laudă acum cu 11 milioane de utilizatori, iar în momentul cumpărării nu era tocmai pe val (adică se află într-un declin continuu de câţiva ani), speranţa fiind că textele de pe acest sit cu resursele video de la Discovery vor reuşi să dea o combinaţie de mare, mare succes. Rămâne de văzut.
După cum ne aşteptăm de la un sit de un aşa calibru, HowStuffWorks este o veritabilă enciclopedie pe teme extrem de variate. Cel mai supărător lucru este însă că fiecare articol este secţionat pe n pagini. Există totuşi o "şmecherie" valabilă pe mai toate siturile care gonesc după număr mare de pagini vizitate: dacă vă interesează un articol daţi click pe linkul Print din dreapta titlului şi veţi avea toate secţiunile reunite!
Secţiunile majore ale sitului sunt: Auto, Comunicaţii, Calculatoare, Electronică, Divertisment, Hrană şi reţete, Sănătate, Grădinărit, Financiar, Oameni, Ştiinţă, Călătorii. Plimbându-mă la întâmplare pe sit iată nişte articole – nu le mai traduc titlurile – care să vă dea o idee despre variatatea conţinutului:
Şi câte alte articole interesante nu am găsit frunzărind situl! Ce frumos ar fi dacă am avea în română măcar un procent din acest conţinut. Şi aşa… HowStuffWorks este excelent:
– pentru elevi, când doresc să realizeze diverse lucrări pentru şcoală
– pentru părinţi, când copiii încep cu întrebări "dar tati, cum funcţionează… ?"
Cu dedicaţie pentru… noi (?) 😉 am ales un articol despre dependenţa de calculator. Citim: "Verificarea obsesivă a emailului. Jocuri online timp de 12 ore sau mai mult. Preţuirea prieteniilor online mai mult decât a prieteniilor reale. Neglijarea familiei, serviciului şi chiar a sănătăţii şi igienei personale. Toate acestea sunt simptome ale unei noi forme de dependenţă care a apărut doar în ultimii ani: dependenţa de calculatoare. În acest articol vom învăţa despre dependenţa de calculatoare, de ce este o prolemă şi de ce unii medici cred că ea de fapt nu există." Restul articolului… aici (am dat acum linkul la pagina de tipar, deci tot articolul este într-o pagină).
0 comentarii