Slideoo-uri Flickr


Mashable semnala astăzi un sit pentru moment rudimentar dar totuşi funcţional. Slideoo.com permite crearea unor slideshow-uri elegante, doar orizontale. Pentru moment singura sursă pentru aceste slideshow-uri este Flickr dar – ce bine ar fi! – se pare că în următoarele săptămâni se vor putea folosi şi fotografiile din Picasa. Utilizarea este foarte simplă, în câţiva paşi.

1. Indicaţi numele de utilizator Flickr. Nu este vorba de adresa de email de logare la Flickr ci numele cu care apăreţi pe Flickr. Să luăm de exemplu – din nou! – pozele frumoase ale lui Hamad Darwish. Nici numele lui şi nici darwishh din url nu reprezintă numele de utilizator ci partea care apare după Uploded on … by. Sau la pagina de profil cea până la apostrof s (vezi mai jos). Deci în cazul ales numele de utilizatori este | HD |.

img150

2. După ce scrieţi numele de utilizator puteţi alege să folosiţi seturi (echivalentul albumelor) sau fluxul de fotografii. Dacă am ales seturi, într-o listă tot orizontală am obţinut toate seturile lui Hamad. Un click pe setul dorit şi suntem gata pentru configurările finale.

img151

3. În pasul ultim putem să alegem o lăţime (în procente sau în pixeli); o dimensiune (patru opţiuni); şi numărul (maxim) de fotografii care să fie luat din Flickr şi pus în slideshow. Un click pe Create your slideshow şi în pagină vom vedea "creaţia" iar sub ea codul gata de folosit dar şi posibilitatea de a "trimite" direct slideshow-ul în diferite webaplicaţii comune (MySpace, Facebook, WordPress, TypaPad, iGoogle…).

img152

Slideshow-ul are două controale ascunse, ce apar dacă puneţi mouse-ul deasupra: o bară subţire – un slider – care apare în partea de jos; şi plusuri în stânga şi în dreapta. Mai jos aveţi o demonstraţie. Concluzia? Foarte simplu şi foarte practic. Ar fi excelent dacă ar suporta mai multe surse (şi Picasa!!!) şi poate să admită şi dispunere verticală, eventual şi cu ceva efecte. Oricum, aşa cum merge acum este excelent de exemplu pentru header-uri de pagină.Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *