CSSplay: mai mult decât joacă


La 61 de ani ai zice că oamenilor nu ar trebui să le ardă tocmai de jucat. Iată că lui Stuart Nicholls îi arde de joacă, dar de o joacă serioasă: cu CSS (Cascading Style Sheets). Rezultatul este CSSplay, un sit care are unele părţi în care stai gură cască la spectacole de măestrie, dar şi unele părţi care sunt foarte utile dacă eşti webmaster. Să luăm de exemplu prima secţiune: Demos. Mai greu găsim o utilizare pentru demonstraţiile de acolo… tocmai pentru că sunt demonstraţii. Vom găsi animaţii, jocuri şi tot felul de lucruri, fără să se folosească flash, uneori fără javascript, uneori chiar fără nici un element grafic… rezultatul fiind cât se poate de grafic totuşi. (Atenţie: unele demonstraţii merg doar în anumite navigatoare.)

img172

Dar cum astăzi este ziua dedicată webmasterilor, ne vom concentra atenţia asupra secţiunii Menus, unde vom găsi tot felul de meniuri realizate cu CSS, uneori şi cu puţin JavaScript. Meniurile sunt reunite pe categorii, dar dacă doriţi să vedeţi cele mai recente creaţii vedeţi banda verde laterală, unde scrie Latest demonstrations. Cele trei meniurile de la sfârşitul capturii de mai jos sunt toate realizate în octombrie 2007. Şi arată foarte bine! Da, recunosc că multe nu sunt pe gustul meu, dar pot fi pe gustul altora.

img173

Dacă doriţi să folosiţi vreun meniu de pe acest sit nu uitaţi să citiţi cu atenţie ce scrie la finalul paginii. De la caz la caz poate să scrie "folosiţi după bunul plac" sau "pentru proiecte necomerciale a se pune link către CSSplay; pentru proiecte comerciale cereţi-mi personal acordul". Fiţi atenţi deci la termenii impuşi de autor pentru a-i respecta. Merită să exploraţi şi celelalte secţiuni ale sitului CSSplay dar veţi găsi din nou de regulă experimente (din joacă). Punctul tare rămâne însă secţiunea de meniuri…

În caz că doriţi şi alte variante, favoritul meu dintotdeauna este DynamicDrive, unde există o secţiune specială dedicată meniurilor, şi o subsecţiune dedicată meniurilor CSS.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Alte 5 tutoriale despre meniuri CSS gasiti < href=http://woork.blogspot.com/2008/02/five-web-20-css-menu-tutorials.html target=_blank>aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *