Diverse pentru webmasteri


→ Dacă doriţi o metodă simplă de evaluare a unor materiale pe care le publicaţi pe situl propriu Outbrain propune o soluţie banală dar eficientă. Introducând doar câteva linii de cod (JavaScript) puteţi să aveţi un sistem de evaluare cu stele, cam ca cel folosit de CNet.ro (vedeţi la sfârşitul articolului). Partea bună este că Outbrain nu îşi pune logoul, nici vreun text gen "powered by" ci există doar un semn de întrebare (pe post de help) în rest "ieşirea" este cât se poate de curată.

img174

Nu trebuie să vă înregistraţi pentru a folosi acest script. Trebuie doar să alegeţi modul de implementare, după platforma folosită. Dacă folosiţi TypePad, Blogger sau WordPress (propriu) atunci aveţi nişte soluţii specializate. Pentru toţi ceilalţi există un cod JavaScript în care trebuie să faceţi un singur lucru (pe lângă inserarea lui în pagina/paginile sitului Dvs): să indicaţi permalinkul (adică adresa, url-ul) paginii unde este folosit scriptul. Desigur, pentru noi românii este puţin deranjant că textele din limba engleză de la rating nu pot fi oferite în română dar 1) cine ştie ce va aduce versiunile ulterioare) şi 2) de regulă siturile româneşti conţin un melanj româno-englez (home, site…).

→ Nu am mai servit de mult liste Mashable, nu? Recent au pus cap la cap peste 250 de instrumente şi resurse pentru "programarea" pe web. Secţiunile articolului: Ajax, ColdFusion, CSS, Flash, HTML, Tutoriale, (instrumente de) Validare, Java, JavaScript, dot NET, PHP, Python, Ruby on Rails, SQL, XML. Aur curat această selecţie, deşi cu siguranţă un procent mai mic sau mai mare din linkuri vă va fi cunoscut deja. Iată însă generic ultimele liste de pe Mashable:

→ Acum să trecem la Google! Google Analytics pregăteşte unele surprize, dar până când ele vor ajunge vizibile în conturile tuturor există ceva palpabil de la Google Webmaster Tools. Pentru cei avizi de informaţie despre propriile situri, GWT a adăugat noi facilităţi la capitolul căutări. Putem alege tipul de căutare (blog, imagini, mobil, web) şi locaţia (Google România, Google SUA, Google Franţa…) dar mai interesant este că datele valabile nu se mai limitează la ultimele şapte zile. Un elegant slider poate fi tras pentru a vedea situaţia în ultimele două săptămâni sau două luni… până la ultimele şase luni. Evident în română.

img177

Dacă tot vorbim de Google – chiar dacă nu are legătură cu webmasterii – să pomenim schimbările la iGoogle. Vom vedea mai mult conţinut în limba română!

img176

→ În fine, să mai remarcăm oferta de astăzi de la GiveAwayOfTheDay, foarte utilă programatorilor şi webmasterilor: AptEdit. Pagina producătorului o găsiţi aici. Ştiu că nu fac bine, dar când văd pagina de capturi şi aspectul de anii 1990 a aplicaţiei îmi cam piere interesul, dar aplicaţia are o listă destul de impresionantă de facilităţi. Dacă rataţi oferta, variante poate nu la fel de bune sunt Notepad++ şi PSPad.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Apollinaire spune:

    Multumesc pentru chestia cu ratingul, chiar imi trebuia ceva de genul asta. Mai sint citeva dar nu-s pentru lenesi ca Outbrain, care poate fi implementat si in somn 🙂

  2. claudiu slav spune:

    Super buna solutia, foarte usor de implementat 🙂 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *