Kaboodle şi alte jocuri pentru cei mici


Nimeni nu spune însă că jocurile nu ar putea fi şi pe placul celor mari. Kaboodle (19MB) este un joc cu o grafică drăguţă şi care la prima vedere pare o clonă a unui joc (prea) clasic: acela în care dai click pe o piesă şi dacă are minim trei vecini de aceeaşi culoare, dispar împreună. Dar ideea jocului are o modificare esenţială. Sub mouse se afişează o anumită formă: trebuie să îi găseşti un loc pe tablă astfel încât toate pătrăţele din formă să fie de aceeaşi culoare. În orice moment există o soluţie, rămâne de văzut dacă o observăm sau nu. Ca obiectiv trebuie să eliminăm un anumit număr de steluţe, indicat pe ecran (stars left).

img181

Pe parcurs apar şi diferite obiecte speciale: ceasuri (care prelungesc timpul de joc), bombe (care aruncă în aer piesele învecinate)… şi simboluri surpriză. Dacă la început jocul pare simplu, aşteptaţi nivelele următoare 😉 . Există trei stiluri de joc. Primul trece prin nivele succesive, iar celelalte două sunt întreceri împotriva timpului (ca timp generic, notat jos de tot în dreapta, respectiv ca timp combo, puţin mai sus). Jocul cere evident multă atenţie şi rapiditate în luarea deciziilor. Este recomandabilă şi folosirea unei strategii, "fragmentarea" excesivă a tablei (ca şi colorit) având consecinţe negative.

img182 img183

Vă mai recomand două jocuri mici… din păcate mici şi ca "ecran" (320×240). Apăsând F4 fereastra va fi maximizată pe tot ecranul, dar evident scade calitatea imaginilor. Mare păcat dar să le acordăm o şansă. Save the Goombas oferă zece misiuni de salvare a fiinţelor care mie îmi seamănă a ciuperci. Acestea trebuie conduse la ieşire (steaua galbenă) evitând contactul cu monştrii. Va trebui să vă calculaţi bine mişcările. Bolovanii maro se sparg la click pe ei. Piesele cu semnul exclamării devin "transparente" când se apasă pe pătratul cu ON. Mai sunt apoi arcurile care permit săritura peste obstacolele din drum. Păcat că nu sunt mai multe nivele: cele existente sunt chiar provocatoare! Mario the Matematician combină matematica cu un personaj binecunoscut. Dând cu capul de steluţele pe pătrate verzi va fi afişată o ecuaţie (adunare, scădere, împărţire, înmulţire) şi câteva opţiuni drept rezultat. Indicaţi cu mouse-ul soluţia corectă şi atunci va cădea o bilă de foc: calculaţi să cadă în capul monstrului ce se pendulează la baza ecranului. După câteva rezolvări corecte şi lovituri calculate, monstrul moare şi se avansează la un alt nivel… evident cu operaţii matematice mai grele.

img184 img185


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *