Vă plac filmele B?


Ce sunt filmele B? Uh, nu ştiu dacă este chiar traducerea corectă în română, dar în engleză există categoria numită "B Movies". Wikipedia ne explică în câteva cuvinte că este vorba de filme cu buget redus produse în special în anii 1950. La început era vorba de filme Western, apoi s-au adăugat filmele Horror şi Science-Fiction. Oricât am râde văzând astăzi un film ştiinţifico-fantastic din acei ani, ele au fost totuşi "încercările", paşii necesari pentru a se ajunge apoi la efectele speciale de care ne bucurăm astăzi.

img193

BMovies.com a strâns sute de filme din această categorie şi le oferă gratuit spre difuzare pe sit. Evident după atâta timp şi aşa calitate nu există nimeni să le reclame, deci filmele sunt disponibile în mod legal. Iar calitatea este de o calitate ceva mai bună decât YouTube. Poţi sări la un minut oarecare din film, să opreşti filmul, să închizi sonorul, să redimensionezi filmul redimensionând fereastra… Iar reclamele vin înainte de film şi durează… doar un minut! BMovies are patru categorii: Horror, Science-Fiction, Kung Fu şi Wild Westerns. Prima pagină oferă topuri pe fiecare categorie şi vă puteţi abona ca să fiţi anunţat prin email când mai apar filme noi… Filme nou adăugate, pentru că evident nu este vorba de filme noi ca producţie.

img194 img195

Se va uita cineva la aşa ceva? Poate măcar din curiozitate 😉 . Este chiar distractiv să vezi ce însemna un film horror sau un film ştiinţifico-fantastic în acea vreme. Pe de altă parte multe vedete mari s-au lansat jucând mai întâi în astfel de filme. John Wayne şi Jack Nicholson sunt două nume indicate de Wikipedia de actori care au pornit cu B Movies pentru a ajunge la A Movies. Pe când oare o astfel de colecţie cu filme româneşti ieşite de sub legile privind drepturile de autor?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *