E toamnă: fotografiaţi!


Dacă ţinem cont de ziua de astăzi am putea spune – depinde de zona din România – că e iarnă. Privind totuşi calendarul e toamnă şi s-ar putea ca de la mijlocul săptămânii viitoare vremea să se mai încălzească. Iar toamna sunt culori atât de frumoase! M-am gândit să reunesc câteva articole care le pot fi utile posesorilor de aparate foto digitale. Aş recomanda în primul rând 12 fantastice sfaturi de toamnă, un articol de pe Photojojo.com. Găsim acolo sfaturi despre momentele cele mai bune din zi pentru a face fotografii, despre "uneltele" recomandabile, precum şi despre obiectele de fotografiat toamna.

Articolul ne explică la final de ce frunzele îşi schimbă toamna culorile. Pe scurt: frunzele nu îşi schimbă culoarea! De fapt toamna moleculele de clorofilă din frunze încep să se spargă. În mod normal aceste molecule de clorofilă absorb aproape toate culorile din spectrul de lumină al soarelui, reflectând către ochii noştri doar verdele. Dar când clorofila începe să se ducă, în frunze începe să domine carotina, care reflectă înapoi şi alte culori: roşu, galben şi portocaliu.

După această lecţie de ştiinţă să trecem mai departe. Urmărind Digg mi-am salvat şi alte câteva legături pe care le-am găsit interesante. Mai întâi ghidul lui Bernie despre fotografiere pentru cei care nu vor să fie artişti digitali. Este (doar) un alt tutorial despre diverse concepte de bază legate de fotografii. Ei, noroc cu arhivele!!! Mi-am amintit că aşa ceva găsisem la un moment dat şi în limba română. WebDesignBox.ro, despre care am mai scris cândva, are câteva articole despre fotografiere – printre ele şi articolul Parametrii unei fotografii. Foarte util pentru începători.

O altă descoperire prin Digg este articolul Îmbunătăţiţi-vă fotografiile în 60 de secunde, de pe iDigitalPhoto.com. E vorba de un sit nou, cu doar câteva articole, dar acest prim articol conţine o serie de sfaturi e-x-c-e-l-e-n-t-e. Desigur, cei cu experienţă vor considera "fumate" multe sfaturi, dar pentru ceilalţi este o listă care merită parcursă. Cât priveşte fotografia de mai jos este de pe un blog care acum nu este funcţional (probabil problemă de câteva minute) aşa că nu mai reţin exact ideea lui 🙂 . Oricum, fotografia mi-a plăcut mult.

Dragă toamnă, sper că ne vei da şi ceva săptămâni însorite pentru fotografii! (Apropo de "toamnă": aveam în facultate un coleg străin, nu mai reţin de ce naţionalitate. Când mergea la secretariat întreba candid: "Toamna secretară, pot să vă rog ceva?")

img204

foto: http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=1660363509&size=l


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *