Ext JS – temă WordPress


Mulţi când aud de ExtJS se gândest probabil la framework-ul JavaScript. Şi bine fac. Există însă Ext JS ca temă WordPress, care este – aţi ghicit – o temă care foloseşte Ext JS pentru a o face mai dinamică (oare pe când o temă WP cu jQuery?). Tema este foarte interesantă încât m-am gândit să o semnalez mai ales datorită potenţei ei. Prin aceasta nu vreau să spun că tema nu este utilizabilă imediat ci că merită să cântăriţi bine lucrurile.

Am pus mai jos o captură şi cred că veţi fi de acord că arată mai degrabă a webaplicaţie decât a blog tradiţional. Ceea ce este extraordinar… dacă aşa ceva doriţi. Să încep cu câteva dezavantaje. Tema este foarte "grea", cam 800KB, conţinând desigur librăria Ext JS care nu e chiar mică. Nu aş putea spune că scade dramatic viteza de navigare a unui sit cu această temă, dar fanii vitezei vor găsi desigur aici nod în papură. Apoi tema este relativ nouă dar autorul pare a lucra cu dedicare la ea. Urmează în viitor să aibă un antet grafic şi sunt multe alte obiective propuse pe care le veţi descoperi vizitând situl temei.

img214

Acum să vedem lucrurile bune. De unde să începem? Ca arabii, de la dreapta la stânga 😉 . Vedeţi în dreapta un meniu acordeon, foarte elegant şi practic. Se poate uşor comuta între Categorii, Calendar, Arhive, Blogroll, Norul de taguri, (linkurile) Meta… Tot în dreapta sus este boxa de căutare. În timp ce scrieţi… se şi face căutarea (vedeţi mai sus în captură)! Acum să trecem mai în stânga. Meniul de deasupra: dacă o pagină are fii atunci automat se va crea un meniu pe două nivele (cool!!!). Încărcarea se face a la AJAX, şi la fel are loc şi trimiterea comentariilor. Dacă vă uitaţi atenţi la bara de meniu, în dreapta veţi vedea opţiunea Extras: de acolo puteţi de exemplu schimba tema temei (adică coloritul). Trebuie să recunosc că sunt impresionat de această temă: studiaţi-o în amănunţime (de pe pagina producătorului) şi cred că veţi subscrie…

img213

Desigur, când e vorba de AJAX reproşul care vine este: dar în bara de adrese nu se schimbă nimic! 🙁 Ei, nu e de disperat. Un click dreapta pe un titlu de articol şi se poate copia linkul (permalinkul) pentru a-l pasa prietenului prin email. Sunt curios să văd dezvoltarea pe mai departe a acestei teme care transformă un banal blog WordPress într-o elegantă webaplicaţie AJAX. Sincere felicitări autorului!

Închei indicând alte trei teme care nu sunt atât de grele sau complexe. Sunt din genul… "clasic", producţie DezinerFolio: dfMarine (demo/download), sImpress (demo/download), dfTheme (download). Primele două sunt mai noi (prezentate în captură mai jos), ultima este chiar tema sitului DezinerFolio.

img215 img216


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *