Ilustraţii SmartArt cu Office 2007


Încă mai am probleme când doresc să găsesc ceea ce ştiam unde era în meniurile din Office XP/2003 dar nu ştiu în Office 2007… Dincolo de această problemă recunosc că îmi place foarte mult ultima versiune de Office. Desigur, depinde şi de nevoile utilizatorului. Pentru majoritatea un OpenOffice, AbiWord sau chiar WordPad ar putea fi suficient. Dar să zicem că sunteţi un student care trebuie să prezinte în mod atrăgător nişte date… sau sunteţi angajatul unei firme… Office 2007 vă devine deodată prieten foarte bun. Spre deosebire de versiunile anterioare, avem acum un nume nou: SmartArt.

img226

Nu aş zice că cu acel buton facem artă… dar că face chestii deştepte fără îndoială! Ilustraţiile SmartArt se fac foarte uşor şi pot să arate foarte bine. Vedeţi mai jos de exemplu cum un slide tradiţional cu o listă poate să fie făcut mai atrăgător transformând lista într-o ilustraţie SmartArt. Sunt tot felul de tipuri de ilustraţii şi vă recomand un material în română de pe situl Microsoft: Crearea ilustraţiilor SmartArt. Veţi găsi acolo un tabel care explică în funcţie de ce doriţi să ilustraţi care tip este cel mai bun.

img228

Ilustraţiile SmartArt sunt simplu de folosit (lucrurile sunt intuitive) şi din nou veţi vedea că la trecerea mouse-ului peste o variaţie (de formă, culoare, tip…) veţi avea instantaneu previzualizarea modificării. Cum mi-ar fi greu şi ar trebui să pun multe capturi de ecran pentru a vă convinge cât sunt de frumoase şi utile aceste ilustraţii, m-am gândit să fac din nou o scurtă înregistrare. Vizionare plăcută!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Nagy Radu spune:

    Este extraordinar cata informatie se poate afla din ceea ce prezentati. Mi-a placut enorm Videotutorialul Office SmartArt. Felicitari pentru munca pe care o depuneti pentru ca si alti utilizatori de PC sa afle cat mai multe informatii. Sincer va admir si va doresc sa existati permanent. Radu din Arad

  2. moroshan spune:

    Domnule Radu Capan, vedeti ca nu-s singurul care exalta de entuziasm pe-aici!!!? Mai sunt oameni care apreciaza sincer si la nivelul meritat munca dumneavoastra (a se intelege echipa CNET) deosebita. S-aveti sanatate numa’ la cata omenire am dat eu numele acestui sait (nu spun cu fala, sau ca as vrea multumiri ptr. asta, Doamne fereste!) si asta doar pentru k sa se bucure cei k mine de toate aceste informatii extraordinare. Daca acum reusesc sa fac lucrusoare pe care cei din jur le admira, acest fapt il datorez in proportie de 99,9 % domniilor voastre. Apropo, ca tot e sezonul: va rog sa prezentati oarece programe/aplicatii FREE(daca se poate) cu ajutorul carora am putea face CALENDARE printabile in… gospodaria proprie 😉 E sfarsit de an iar un calendar personalizat poate fi un dar frumos/util pe care am putea sa-l oferim celor dragi, prietenilor, in general…
    Cu multumiri, fara numar, un moroshan pe bune care va pretuieste in mod deosebit…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *