Programe noi (via SnapFiles)


Dacă marţi tot este ziua programelor, mă gândesc că ar fi util ca – poate săptămânal, poate mai rar – să prezint fugitiv noile programe gratuite adăugate în frumoasa colecţie a sitului SnapFiles. După cum am mai spus-o şi cu alte ocazii, acesta este locul unde mă uit prima oară când îmi trebuie un program gratuit care să facă ceva anume. Să vedem deci ce noutăţi au mai inclus cei de la SnapFiles în colecţia lor de freeware. În paranteză este indicat numărul de stele acordat de SnapFiles (un indicativ preţios dar nu absolut – oricum, eu voi selecta cele cu rating bun sau care merită totuşi menţionarea)

img229

Firefox Password Exporter (4/5): Permite exportarea tuturor parolelor memorate în Firefox, fiind salvate ca fişier XML sau CSV. Fişierul cu parolele poate fi eventual criptat. Exportând parolele într-un fişier extern poţi uşor să le muţi de la un calculator la altul (sau de la o instalare la alta). Vedeţi eventual şi articolul nostru legat de salvarea/exportarea parolelor.

SubMagic (-): Permite convertirea, editarea, sincronizarea şi crearea de subtitrări pentru filme. Analizează un fişier cu subtitrare pentru eventuale erori, pe care le poate corecta. Se poate edita fiecare linie dintr-o subtitrare şi face sincronizarea cu filmul.

IEPlus (4/5): Un add-on pentru Internet Explorer care aduce câteva noi facilităţi. O pagină întreagă poate fi salvată ca imagine (.png, .gif, .tiff, .bmp), se pot vedea componentele paginii într-un viewer media cu taburi, reîncărca automat o pagină la x minute, se pot bloca diferite reclame, şterge istoria navigărilor, aduce facilităţi suplimentare legate de mouse şi altele.

Wise Disk Cleaner (3/5): Permite curăţirea harddisk-ului de fişiere inutile acumulate de-a lungul timpului. Are o listă de 50 de tipuri de fişiere care pot fi considerate oricând eliminabile (ex: tmp) şi puteţi adăuga singuri altele. Programul curăţă şi urmele de la navigator, directoarele cu fişiere temporare şi ce directoare îi mai indicaţi.

Wise Registry Cleaner (4/5): Parcurge regiştrii din Windows pentru a găsi informaţii vechi şi inutile, prezentând o listă de probleme potenţiale. Pentru a ajuta la luarea deciziei (ştergi sau nu ştergi), programul clasifică problemele în Safe to fix, respectiv Not fully safe to fix. Are şi un mecanism de backup, astfel că dacă ceva nu merge bine se poate reveni la o configuraţie anterioară.

img230 img231

Crawler Notes (3/5): Cu el poţi să pui note virtuale pe desktop pentru a-ţi aminti de întâlniri, pentru a ţine o listă cu "de-făcut", sau pentru a scrie ceva rapid. Notiţeţe pot avea diferite culori, fonturi diferite, pot fi ascunse sau afişate, se poate face căutări printre notiţe…

PC Decrapifier (4/5): Acest program permite dezinstalarea a unei serii mari de aplicaţii (comerciale şi care expiră în câteva luni) care de regulă vin când cumperi un calculator nou. Exemple: Norton, Corel, MS Office, Quicken şi altele. De ce de la prima lansare calculatorul să fie ocupat cu lucruri inutile?

IE7Pro (5/5): Am scris şi noi despre acest program în primăvară iar de atunci a evoluat şi este tot mai bun. Dacă nu vă place Firefox şi folosiţi IE, măcar apelaţi la acest add-on care aduce multe lucruri bune de care se bucură cei ce folosesc navigatorul de la Mozilla.

UltraDefrag (3,5/5): Un program Open Source ce permite o defragmentare rapidă. O interfaţă simplă dar la nevoie se poate lansa şi din prompter DOS. Poate fi programat să facă periodic defragmentări.

Poster Forge (3,5/5): Permite să creaţi postere de perete din fotografii. Există diverse tipuri prestabilite de postere, la care poţi modifica textele după cum doreşti. Poate secţiona un poster în foi A4 pentru o listare la propria imprimantă.

FotoSketcher (3,5/5): Permite cu uşurinţă să transformi o imagine într-un… desen alb-negru sau color, realizat parcă cu creioane. Diverse setări pentru a obţine rezultatul cel mai bun. Nu necesită instalare.

img232

Walyk Wallpaper Changer (3,5/5): Un (alt) program care permite schimbarea automată a wallpaper-ului dintr-o sursă de imagini indicată Dvs. Schimbarea poate fi zilnică, săptămânală sau chiar la câteva minute. Diverse opţiuni pentru afişarea wallpaper-ului.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *