Câteva suplimente FF legate de imagini


Vă propun să vedem câteva suplimente Firefox care… mă rog, este cam incorect să spun "legate de imagini". Au de-a face însă cum fiecare, în mod propriu, cu imagini. Să începem cu Tab Scope (pe Mozilla). Această extensie aduce o (altă) facilitate din Opera în Firefox, arătând o captură a paginii web dintr-un tab atunci când suntem cu mouse-ul deasupra acelui tab. Dacă din favicon nu recunoaşteţi ce sit aveţi în tabul al n-lea, atunci previzualizarea lui vă va ajuta cu siguranţă.

img237

Utilitatea acestei extensii nu se opreşte aici. Captura pe care o vedeţi… ei bine… nu este o captură! nu este o imagine! este chiar pagina web micşorată. Dacă apăsaţi pe lupă veţi avea captura ceva mai mare şi, surpriză, puteţi da click pe linkurile din acea pagină mişcorată. Aceasta înseamnă că sunteţi într-un tab cu situl X, iar datorită acestui supliment nu mai trebuie să activaţi tabul cu situl Y ci doar să ţineţi mouse-ul deasupra tabului pentru a vedea pagina sau pentru a naviga altundeva din ea. Puteţi să alegeţi Dvs versiunea mică şi mare cât să fie (ca procent). Eu de exemplu am pus versiunea mare să fie 80% şi atunci pot chiar citi în pagină şi naviga (cu scroll) şi da click. Atenţie: nu merge click oriunde, de exemplu în GMail unde e vorba de mult şi alambicat JavaScript. Este o facilitate interesantă, Dvs veţi vedea dacă vă este şi utilă.

img238

Continuăm… Să vorbim acum de FoxSaver (pe Mozilla). Ce idee trăznită cu acest supliment! V-aţi gândit vreodată să folosiţi Firefox pe post de… screensaver? Bănuiam eu. Şi totuşi unii au mers pe această idee. Sunt trei variante pentru screensaver: fie să folosească colecţia de imagini reunită de autorul extensiei (vezi vote.foxsaver.com); fie imaginile dintr-o anumită pagină web (unde aţi găsit fotografii ce vă plac); fie imagini de pe propriul calculator. Puteţi seta când să se declanşeze screensaverul şi… va funcţiona (aproape) ca un screensaver. Partea bună este că cu un click în bara de jos a navigatorului suplimentul poate fi uşor activat sau dezactivat. Din nou: Dvs veţi decide dacă vă interesează sau nu. Dacă vă enervează opţiunea ce apare aproape în fiecare pagină web pe care o încărcaţi (Play by FoxSaver), nu uitaţi să vedeţi opţiunile extensiei.

img239

Şi acum a treia extensie, legată tot de imagini dar în alt mod. PicLens (pe Mozilla) cere o conexiune bună la internet dar oferă în schimb o uimitoare experienţă pentru vizionarea de imagini. Acum funcţionează cu certitudine pe următoarele situri: Flickr, Facebook, Google Images, Yahoo Images, Friendster, Picasa Web Albums. Faceţi o căutare de imagini cu Google şi veţi vedea că atunci când ţineţi mouse-ul peste o imagine, peste acea imagine va apare o mică iconiţă gri, cu simbolul clasic de "play". Dacă veţi da click pe ea va începe… spectacolul. Pe tot ecranul! Se poate desfăşura automat sau puteţi Dvs să treceţi la ce poză doriţi. Mai jos am făcut capturi dintr-un album Picasa de pe Google. Repet: fără o conexiune bună extensia nu aduce decât frustrare. Cu o conexiune bună… poate fi de asemenea folosit chiar şi pe post de screensaver, dar declanşând manual show-ul.

img240

PicLens este scrisă de cei care ne oferă şi Cooliris Previews, un supliment despre care am mai scris şi care mă ajută enorm de mult, zi de zi (asta după ce înveţi să o foloseşti ca să nu te încurce 🙂 ).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *