MyWebSlider pentru IE


Vă propun astăzi să vedem un nou add-on pentru Internet Explorer. Înainte însă haideţi să vedem cum a mai progresat IE7Pro, minunatul add-on pomenit şi în articolul anterior. Mai jos în stânga aveţi o captură din martie, iar în dreapta o captură cu ultima versiune. Vedeţi din lungirea listei de opţiuni cât de mult s-a îmbogăţit acest add-on. De exemplu vedem secţiuni noi cu titlul Plugins şi User Scripts. De la Plugins putem de exemplu activa un plugin ce ne indică în statusbar indicatorii Alexa şi Google (PR).

img234

Cât priveşte User Scripts, gândiţi-vă la scripturile GreaseMonkey pentru Firefox. Există o serie de scripturi utile. Unul transformă "faţa" la GMail, altul permite salvarea ca FLV a filmuleţelor de pe YouTube… şi altele. Marele mister pentru mine este secţiunea Text Saver a cărei utilitate nu am pătruns-o oricât am contemplat Internet Explorer-ul cu add-on-ul activ şi opţiunea activă şi oricât am săpat prin documentaţii. Ce text şi unde salvează? Mister (pentru mine). Şi să mai spun la final că IE7Pro a mai adăugat între timp o facilitate inspirată din Speed Dial, idee prezentă mai întâi în Opera (copiată apoi printr-un plugin şi în Firefox, acum iată disponibilă ca add-on în IE). Vă puteţi defini până la nouă situri. Cu o combinaţie specială de taste "chemaţi" această pagină (care poate fi pe post de homepage) şi apoi apăsând tasta 3 va fi lansat într-un alt tab situl definit la poziţia 3. Simplu şi eficient.

img235

Dar acum să vedem add-on-ul MyWebSlider. Există o versiune gratuită şi una comercială (din nou informaţiile de pe situl productărolui nu sunt lămuritoare – care e diferenţa dintre versiuni?). Am testat versiunea gratuită şi ideea mi s-a părut semnalabilă. După cum (aproape) puteţi vedea din captura de mai jos, după instalare apare o nouă bară. Ea are nişte butoane în stânga şi un slider în dreapta. Trăgând marcatorul din slider vor "călători" prin istorie… prin istoria de navigare comună tuturor taburilor. După cum vedeţi tot din captura de mai jos,când mutăm marcatorul sub el apare o captură a respectivei pagini web. Concluzia? MyWebSlider permite regăsirea uşoară – şi vizuală – a unui sit tocmai vizitat. Se poate configura câte zile să fie memorate pentru slider, implicit fiind vorba de 10 zile. În cazul celor care navighează intens, slider-ul se va "aglomera" rapid. Ar fi fost poate util să poţi naviga într-o istorie per tab şi per navigator, dar poate într-o versiune viitoare.

img236


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *