Soluţii pentru comunicarea instant


Dacă nu aţi aflat din alte surse până acum, atunci aflaţi de aici: Mozilla extinde familia de produse şi cu un client de comunicare instant. InstantBird se înrudeşte cu clientul Pidgin nu doar prin referinţa comună la păsări ci şi prin temelia comună: libpurple. Nu am ajuns să testez încă aplicaţia, dar recenziile citite pe net sunt destul de entuziasmate, notând însă fiecare că e vorba de un program foarte, foarte la început, deci cu probleme de stabilitate.

img241

Ei, dar internetul este plin de soluţii pentru comunicarea instant, unele vechi de ani de zile, solide şi funcţionale. Blogul Read/Write Web a dat o strigare pe net reunind mai multe opţiuni. Iată în primul rând o listă a soluţiilor web-based, adică clienţi de comunicare instant sub forma unor pagini web. Despre Meebo am tot scris, dar câte alternative există! În paranteză sunt indicate protocoalele suportate.

Există desigur programele asociate tradiţional fiecărui protocol. Există însă şi programe care merg pe protocoalele altora. Iată jos o altă listă, acum nu de situri ci de programe, care toate suportă mai multe tipuri de IM deodată. În paranteză sunt indicate protocoalele şi sistemul de operare.

  • Trillian (AIM, Yahoo!, MSN, GTalk, ICQ, IRC – Windows)
  • Pidgin (AIM, Yahoo!, MSN, GTalk, ICQ, Jabber, Gadu-Gadu, QQ, MySpace, iChat, IRC, Lotus, Novell – Windows, UNIX)
  • Adium (AIM, Yahoo!, MSN, GTalk, ICQ, Jabber, Gadu-Gadu, QQ, iChat, Lotus, Novell, LiveJournal – Mac OS X)
  • AirTalker (AIM, Yahoo!, MSN, GTalk, ICQ, Jabber, MySpace, Friendster, Flickr, YouTube, Twitter, blogging – Windows, Mac OS X via Adobe AIR)
  • Miranda IM (AOL, Yahoo!, MSN, ICQ, Jabber, Gadu-Gadu, IRC, IAX, Tlen, Netsend – Windows)

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *