CNet.ro = 1.500 de articole


Am ajuns la totalul de o mie cinci sute de articole! Este astfel momentul să ne oprim puţin, să tragem în aer în piept şi să mai vorbim puţin de bucătăria internă (nu vă interesează? mai avem 1499 de alte articole 🙂 ). După cum arată graficul de mai jos suntem într-o creştere bunicică. Cu galben sunt numărul de vizitatori iar cu roşu numărul de pagini văzute. La RSS ne menţinem în principiu peste 300, cu evidentele căderi (de exemplu la sfârşit de săptămână).

img267

Să vedem puţin nerealizările sau ce regret eu cel mai mult:

– că nu există o echipă de colaboratori fie mai largă, fie mai activă;
– că nu reuşesc să menţin un ritm constant, de multe ori trebuind să apelez la recuperări (explicaţia este simplă: am serviciu, familie… CNet.ro este doar o pasiune);
– că secţiunea Linux a cam decăzut în uitare.

În rest mă declar destul de mulţumit. Căutând pe Google găsesc situl nostru referit pe diverse forumuri… ceea ce înseamnă că este (evident într-o mică măsură) un sit de… referinţă. În Trafic.ro am urcat la un moment dat printre primele 30 de situri de la categoria Calculatoare/Internet, acum însă situându-ne doar între primele 40.

În august am luat decizia ca pe fluxul RSS să difuzăm articolele integrale (am pierdut sub 20 de abonaţi imediat). Mă întrebam atunci dacă vom pierde vizitatori şi promiteam să revin. Graficul de mai sus arată că vizitatorii nu s-au împuţinat, dar este evident că cei care ne urmăresc prin RSS mai intră doar rar pe sit. Aceasta se simte desigur la clickuri pe reclame (AdSense), dar căutăm să punem în continuare accentul pe "satisfacerea" clienţilor mai mult decât pe cele băneşti. Din păcate procentul covârşitor de vizite pe sit vine prin Google, rezumându-se la 1-2 pagini. Aceasta înseamnă că suntem foarte mult vizitaţi din întâmplare (căutând ceva) şi apoi nu se prea mai revine. Rămâne publicul prin RSS şi email pe care îl putem presupune constant… şi poate acest public fidel va creşte.

Cert e că noi încercăm după puteri să continuăm, să menţinem interesant situl şi să oferim materiale utile. Mulţumim tuturor celor ne vizitează; şi mai mult celor care şi comentează (sau votează); şi evident suntem recunoscători celor care colaborează la proiect cu articolele lor. Acum revenim la articole că trebuie să ajungem şi la cel cu numărul 2.000.

PS: Apropo de AdSense. Am mai spus, cred, că veniturile sunt într-o cădere serioasă începând din luna iulie. Am analizat din curiozitate numărul de clickuri. Acesta a crescut, dar totuşi veniturile au scăzut: concluzia e clară – clickurile au fost plătite mai slab. Motivul poate să fie lipsa unor campanii care să plătească mai bine. Sau altul. Nu ştiu, dar încă încerc să rămân optimist. Dacă evoluţia nu se schimbă peste câteva luni va trebui să plătesc eu la AdSense, nu invers 😉 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *