flauntR (din nou) şi FanStudio


Am scris prima oară despre flauntR la sfârşitul lunii trecute, semnalând că are o bibliotecă mare de efecte pe imagini dar îl lipsesc prelucrări elementare. Revizitând aplicaţia am văzut că de la una s-a ajuns la trei, iar acum sunt acoperite şi prelucrările de bază, precum redimensionare, scalare, modificare intensitate/contrast… Acum avem ca aplicaţii distincte photostyleR, photoeditR şi photoprofilR – toate flash şi toate apelabile din acelaşi sit şi cu acelaşi cont (da, e nevoie de un cont, gratuit). Nu înţeleg de ce sunt trei aplicaţii diferite, dar probabil pentru a nu fi prea încărcate ca opţiuni/meniuri. După cum ne dă de înţeles numele lor, prima este (cea prezentată data trecută) pentru aplicarea de diferite efecte asupra unor fotografii, a doua pentru editarea ei (ceea ce spuneam mai sus, operaţii de bază), iar a treia pentru realizarea de imagini pentru profile la diverse situri (ex: YouTube, Flickr, Technorati…).

img264

Sunt curios daca trecerea de la 1 la 3 în două săptămâni înseamnă că vom avea 20 de aplicaţii flash peste 1-2 luni? Rămâne să vedem. Cert este că oferta e interesantă, aplicaţiile se mişcă destul de bine (ca viteză, dar mai sunt buguri la unele efecte) şi ar fi interesant ca opţiunile să se înmulţească.

img265

În continuare doresc să semnalez un alt sit dedicat prelucrării online de fotografii: FanStudio.ru. Ceea ce mi-a atras atenţia la acest sit este că nu foloseşte flash pentru implementare. Este o iniţiativă rusească (cu interfaţă în engleză, dar unele mesaje mai apar încă în rusă) elegantă şi simplă. Pentru nişte operaţiuni punctuale merge foarte bine! Mi-a plăcut că prezintă toate operaţiile aplicate într-o listă de checkbox-uri: debifând o acţiune ea va fi anulată în şirul de procesări.

img266


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. claudiu slav spune:

    Foarte bun si util articolul scris de dumneavoastra.

  2. moroshan spune:

    MULTUMESC, inca o data, echipei CNET, special Dlui. Capan!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *