Sunbird/Lightning şi Google Calendar


Îmi place Google Calendar pentru că îmi este destul de la îndemână, cum în Firefox am permanent un tab pentru GMail. Dar aş prefera totuşi să pot să îmi consult acalendarul şi când nu sunt conectat la internet. Se tot zvoneşte că Google Calendar va putea fi folosit şi offline folosind Google Gears, dar până atunci există o altă soluţie: folosind soluţia de calendar oferită de Mozilla.

img276

Să lămurim mai întâi că sunt două soluţii alternative: Sunbird şi Lightning. Prima este o aplicaţie independentă, a doua este de fapt un plugin care face aplicaţia calendar parte din Thunderbird, clientul de mail de la Mozilla. Dacă aveţi tot timpul lansat Thunderbird, merită să folosiţi Lighting. Dacă doriţi să aveţi lansată tot timpul o aplicaţie ceva mai mică dpdv al consumului de memorie, folosiţi Sunbird. Oricare ar fi soluţia aleasă, versiunea 0.7 lansată recent merită atenţia noastră. Cu suplimentul Provider for Google Calendar, Sunbird/Lightning poate fi sincronizat uşor cu Google Calendar. Instalaţi suplimentul, reporniţi programul şi adăugaţi un calendar On the Network şi veţi vedea o opţiune nouă, Google Calendar. Acolo trebuie să puneţi un link. Mergeţi la calendar în contul Google, daţi click pe Settings, Calendars, alegeţi calendarul care vă interesează, daţi click pe el şi jos, la ultima secţiune (Private Address), click dreapta pe butonul XML pentru a copia adresa. Aceea o folosiţi în Sunbird/Lightning şi aţi rezolvat problema! Calendarul Google va apare în program şi în câteva minute va fi sincronizat!

img277

Sincronizarea merge în ambele sensuri. Aţi adăugat pe Google un eveniment? Când Sunbird/Lightning va fi lansat cu calculatorul conectat la web evenimentul se va propaga local. Invers: aţi definit offline un eveniment în Sunbird/Lightning? La prima legare la internet evenimentul se va propaga în Google Calendar. Există unele probleme (la evenimentele recurente definite în Google), dar suntem abia la versiunea 0.7! Este excelentă combinaţia Google Calendar cu Sunbird/Lightning. Acum chiar şi fără internet pot avea programul care să îmi amintească de data predării cărţilor la bibliotecă, de programarea la dentist sau să îmi ridic salariul 🙂 . Abia aştept noile versiuni…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. pippo spune:

    Si acum, daca am gasi o metoda sa sincronizam Lightning-ul cu telefoane Nokia… ar fi si mai bine 🙂 Dar fara sa avem acces la net de pe telefon.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *