Icoane cu mai multă personalitate


Poate că folderele toate seamănă între ele… dar nu au acelaşi conţinut. Tocmai de aceea este normal să dorim ca măcar unele să ne sară în ochi mai rapid, iar pentru aceasta cel mai simplu este să apelăm la o altă iconiţă decât cea implicită.

img285

Procesul este simplu: click dreapta pe folder şi alegeţi Properties. Din ultimul tab, Customize, daţi click pe butonul de jos Change Icon. Dintre iconiţele disponibile alegeţi una potrivită folderului. După cum vedeţi din captura de mai sus este uşor de pus o iconiţă distinctivă pentru un folder cu muzică, sau cu imagini sau cu… altceva.

Există programe ce oferă mai multe opţiuni. iColorFolder este o astfel de aplicaţie, care – după cum puteţi vedea din captura preluată de pe situl programului – permite colorarea folderelor (şi aplicarea unor teme generice). Poate fi util pentru a vă marca poate cu roşu un director cu treburile urgente şi poate cu verde cele rezolvate.

img286

O soluţie mai avansată o oferă Folderico (descărcaţi programul de aici). Iarăşi avem o captură care să ne explice mai rapid ce face programul. Putem nu doar "colora" icoana unui folder, şi stabili o temă (asemenea ofertei programului de mai sus), ci există şi o serie de iconiţe predefinite, utile în diverse contexte, explicate pentru fiecare în parte. Foarte simplu de folosit.

img288

Cineva a realizat un mic material video care nu este atât despre folosirea programului cât despre găsirea lui pe net, descărcare şi instalare. Dacă vă interesează, vizionaţi-l.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. olimpus spune:

    🙂 Frumos. Nu stiam de Customize


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *