Meniul contextual şi SendTo


Meniul contextual din Explorer este cel care apare la click dreapta pe spaţiul alb, pe un fişier sau pe un folder. Meniul diferă în cele trei cazuri, dar problema este că acest meniu devine tot mai stufos cu instalările de programe. Sunt unele care se adaugă în acest meniu şi care – ruşine lor – nu permit eliminarea respectivei intrări din meniu. Digital Inspiration are o soluţie la această problemă: m-am plictisit cât este de lungă 🙂 şi periculoasă, lucrând direct pe regiştri, şi apoi am găsit prin Softpedia programul Context Menu Editor (descărcare). Neactualizat de mult, dar la mine cu Windows XP a mers perfect.

img289

Lista derulantă ne permite să ne atingem de trei meniuri: File Context Menu, Folder Context Menu şi IE Context Menu. Avem o listă a elementelor de meniu, descrierea şi un buton pentru ştergere din meniu: Delete From Menu. Din doar câteva mişcări meniul contextual poate deveni din nou scurt şi la obiect. Uf, ce bine!

Apropo de meniul contextual, aş dori să abordez un subiect foarte bătrân şi expirat pentru mulţi: opţiunea Send To din acest meniu. Impresia mea este că cel mai adesea această facilitate nu este utilizată la capacitatea ei. Eu unul o găsesc foarte utilă pentru lucrul cu directoare foarte-foarte-foarte des folosite. De exemplu de mai multe ori pe zi mut anumite fişiere pe o memorie USB. Mi-am creat în Send To un link către acest director şi trimit pe stick imediat (chiar şi din fereastra de Open/Save a oricărui program, nu doar din Explorer). La fel am directorul DeleteAnytime unde îmi pun fişiere pe care le deschid odată, preiau conţinutul, şi apoi pot fi şterse. Dacă nu aş folosi Send To ar trebui ca din Explorer să fac copieri între sursă şi destinaţie…

img290

Pentru a folosi Send To tot ce trebuie să faceţi este să definiţi scurtături spre folderele sau programele dorite (nu va funcţiona trimiterea cu orice program). Ca să ajungeţi în directorul Send To cea mai simplă metodă este să urmaţi calea: Start, Run, scrieţi sendto şi apoi Enter. Acolo creaţi shortcut-urile dorite. Explicaţii pe româneşte, pentru Windows în româneşte, ne oferă această pagină de pe situl Microsoft. Dacă preferaţi explicaţiile prin imagini, iată o altă pagină Microsoft, dar în engleză. Vă puteţi crea directoare "colectoare", de exemplu pentru muzică sau documente, şi puteţi trimite ceea ce trebuie acolo foarte rapid prin meniul contextual.

Nu uitaţi, o generalizare la Send To este adăugarea opţiunii Copy To tot în meniul contextual. Explicaţiile au fost oferite într-un articol din luna iulie a.c.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. MARIUS PAUNESCU spune:

  Multumesc, Radu Capan.

  Foarte util pentru mine. Si foarte inteligent facut ca logica a expunerii. A fost reconfortant sa intalnesc un text atat de cristalin in expresie.

 2. nelush spune:

  Salut, Radu
  Ajuta-ma te rog, in urmatoarea problema: In dreptul lui ”send to”, imi apare „empty” in loc de acel meniu. Deci, nu mai pot face nimic cu clik dreapta. Ce trebuie facut pentru a reaparea? Multumesc, mult.

 3. Marius spune:

  Stimate Domn,
  Fiind vorba despre meniul contextual, am intalnit urmatoarea problema: click dr pe desktop, afiseaza meniul in engleza;
  click dr in internet explorer, afiseaza meniul contextual in suedeza. Ce este de facut sa schimb din suedeza in engleza?
  Va multumesc anticipat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *