S/2: Google, Yahoo, Meebo…


→ Google a anunţat oficial faptul că ne aşteaptă un GMail 2.0. Adică o nouă versiune a serviciului de mail. De fapt unii utilizatori ai acestui serviciu se bucură (sau nu) de noua versiune: relogaţi-vă la cont şi vedeţi dacă în dreapta-sus, lângă Settings, nu a apărut şi un link pe care scrie Newer Version. Nici unul dintre conturile mele GMail şi Google Apps nu au noua versiune 🙁 . Nici măcar facilitatea IMAP nu este încă prezentă în toate conturile mele. Aşa că rămâne să mai aştept.

img291

Reacţiile celor care au testat noua versiune sunt diferite. GMail 2.0 încearcă să pre-încarce emailurile, astfel că atunci când le veţi cere să se încarce mult mai rapid. Unii raportează că astfel GMail se încarcă iniţial mai încet, chiar dacă apoi merge super-iute. Alte modificări ţin de interfaţa de la secţiunea de contacte. Ionuţ, oferă pe Google Operating System mai multe informaţii şi mai multe capturi. Şi apoi ne dezvăluie nişte semne (din codul sursă) ce dau de înţeles că vor mai urma şi alte noutăţi!

→ Tot dinspre Google ne vine o veste bună legată de Google Docs: acum interfaţa este şi în limba română!

img294

Şi în fine, TechCrunch anunţă ceva ce pentru moment nu ne spune mare lucru: joi va fi lansat Google OpenSocial (link invalid până atunci), care va oferi API-uri pentru webdeveloperi cu care se vor putea scrie aplicaţii pentru/peste reţele sociale. Mai multe… mai târziu.

→ Să mai spunem că a apărut Yahoo! Messenger versiunea 9.0 (beta), care – evident! – aduce unele noutăţi. Acum, de exemplu, videoclipurile vor putea fi urmărite chiar în timpul discuţiilor. Sunt şi diverse schimbări la interfaţă, noi moduri de afişare a listei, noi skin-uri… Cel mai simplu este să vizionaţi acest material video pentru a vedea ce e nou şi dacă veţi încerca versiunea beta sau nu.

img295

→ Eu tot fan Meebo 🙂 . Dinspre care continuă să vină veşti bune. Mergând mai departe pe principiul "dacă nu putem oferi noi un serviciu, integrăm de la alţii", Meebo, pe lângă transferul de fişiere aduce acum diverse servicii: Voice Chat prin Pudding Media; Video/Audio Call prin TokBox; Live Broadcast prin Ustream.tv; Group Voice Call prin TalkShow. Iar poarta este deschisă spre multe alte aplicaţii. Au lansat un API (numit de ei Meebo Platform) prin care webdeveloperii pot să adauge noi servicii (multimedia sau nu).

img297

Cam atât…

Notă: S/2 înseamnă "scurt pe doi" şi aici se reunesc semnalări de pe net ale unor subiecte care nu ar fi putut constitui material suficient pentru articole independente, dar nici nu am dorit să treacă nevăzute. Le-aţi putea numi flash-uri, noi le spunem S/2.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Ady spune:

    Interesant cu gmail-ul, insa, de vreme ce nici mie nu imi apare cred ca sunt 2 variante: cea mai plauzibila, sa nu fie vreun patch/addon sau ceva asemanator care sa faciliteze acest update. Si 2. sa nu fie in functie de data crearii conturilor (ceea ce mi s-ar parea stupid). Oricum interesting. Cat despre yahoo messenger, mie imi place cat mai simplu, deci nu cred ca voi opta pentru 9.0 in viitorul apropiat :P.

  2. maria lavinia spune:

    Vreau sa mearga meboo.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *