TVcopii.ro


Andrei mi-a recomandat un articol din revista Capital, cu un titlu incitant: S-a lansat prima televiziune online pentru copii. În fapt TVcopii.ro nu este ceea ce – eu unul – m-aş aştepta când aud "televiziune online". Este mai degrabă o uriaşă colecţie de materiale video, în general de pe YouTube sau poate doar de pe YouTube. În fapt situl nu conţine doar scurte clipuri video (să nu uităm de limitarea de 10 minute de la YouTube) ci şi concursuri şi jocuri online.

img305

Să ne întoarcem la articolul din Capital care ne spune că "tvCopii.ro a fost urmărit de peste 4.000 de oameni săptămânal în prima lună de la lansare. Site-ul a avutaproximativ 50.000 de afişări. tvCopii.ro oferă desene animate, filme, jocuri şi cântece. Arhiva site-ului oferă deja aproximativ 100 de filme din toate categoriile. Publicul primei televiziuni online pentru copii poate contribui la conţinutul site-ului, trimiţând propriile filme, fotografii, poveşti sau povestiri. De altfel, site-ul este interactiv, iar utilizatorii pot comenta filmele publicate şi pot trimite răspunsurile lor la ’întrebarea săptămânii’." Desigur, sunt multe situri (inclusiv româneşti) construite pe materiale de pe YouTube, dar tvCopii.ro pare un proiect ce se evidenţiază prin publicul ţintă: copiii. Părinţii pot astfel să îşi lase copiii pentru un timp (scurt) cu situl în faţă, ei putându-se delecta cu eroi binecunoscuţi precum Tom şi Jerry, Bugs Bunny, Mickey Mouse şi altele.

Marea problemă cu siturile care se bazează pe YouTube este… instabilitatea materialelor video. Astăzi sunt, mâine pot să nu mai fie disponibile. Închei cu două mostre de pe tvCopii, ocazie de a semnala celor care nu ştiu că, de ceva vreme, anumite aspecte ale player-ului YouTube pot fi configurate.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *