AirPress: editor de bloguri


Am mai vorbit despre AIR de la Adobe. Este vorba de o platformă ce permite dezvoltarea de webaplicaţii sub formă de aplicaţii desktop. Un exemplu concret am văzut recent: Analytics Reporting Suite for Google Analytics. Iată astăzi o nouă aplicaţie bazată pe AIR: AirPress – un instrument pentru bloggeri. La recomandarea lui Jurgen am aruncat un ochi peste ea şi… sunt impresionat. Dar este încă un produs mai mult în etapa de teste, de demonstraţie a posibilităţilor. Nu toate lucrurile au mers ca unse, dar trebuie să îi recunosc potenţialul.

img346

În primul rând să spunem că aplicaţia este complet neobişnuită ca formă. Da, aţi văzut captura de mai sus şi desigur vedeţi şi captura de mai jos… dar doar instalând-o veţi putea vedea că trecerile între o formă şi alta sunt linie… de parcă "balonul" s-ar umfla la noua formă (morfism). A ca o "celulă" ce îşi schimbă forma după nevoie. Programul permite să ne definim mai multe profile, pentru mai multe bloguri. Suportă clar WordPress, dar nu am găsit o listă a tuturor tipurilor de bloguri suportate. Odată definit un blog puteţi vedea articolele publicate, modifica şi republica, sau desigur puteţi să publicaţi articole noi. După cum vedeţi există un editor ce permite comutarea rapidă spre HTML dacă sunteţi fanul scrierii de cod. Editorul oferă instrumente de bază pentru formatarea textului dar şi instrumente avansate pentru publicarea de imagini, fişiere audio şi video. Dacă am înţeles bine, programul converteşte singur un fişier video în format FLV – dar nu am testat. Am făcut doar un test cu un fişier MP3 şi a integrat un player flash pentru respectivul fişier audio. Eu doar am inserat fişierul, restul l-a făcut programul.

img347

Ce am să îi reproşez programului? Poate că sunt în pase bune, dar nu prea multe. Desigur, nu suportă diacritice, deci românii nu vor putea scrie cu ale lor caractere. Îi lipseşte încă finisarea, dar am văzut beta-uri mai jalnice decât această aplicaţie satisfăcător de funcţională. Eu am testat-o la versiunea 0.31. Cum va arăta atunci versiunea 1.0? Ar putea fi extraordinară… sper că nu şi comercială.

Situl aplicaţiei este AirPress.org. Nu uitaţi că dacă nu sunteţi dispuşi să instalaţi Adobe Air nu puteţi rula această aplicaţie. Autorul e suficient de amabil să pună la dispoziţie un blog pentru teste. Eu mi-am publicat testul aici, dar cum oricine poate edita s-ar putea să apară între timp modificat (cineva a adăugat deja "wow that rox !!!"), ori şters.

img348


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Raimi spune:

    Mi se pare ca inca are neajunsuri si e destul de instabil [cel putin pe computerul meu]. Stam cu ochii pe urmatoarle versiuni.

  2. silviu spune:

    Exista alte solutii de management al mai multor bloguri?

  3. radu.capan spune:

    Daca intrebarea se refera la programe pentru scris pe diverse bloguri, da, exista multe si mult mai solide ca cel de mai sus: preferatele mele sunt Post2Blog si Windows Live Writer, despre ambele gasindu-se articole pe CNet.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *