Mai multe meniuri pentru webmasteri


Dintr-un articol de ieri din Smashing Magazine am aflat despre câteva meniuri care pot fi utile webmasterilor. Întâmplarea face că lucrul la un proiect, săptămâna aceasta, m-a făcut să caut meniuri şi multe le-am regăsit acum, dar nu neapărat cele mai bune. Oricum, merită semnalarea.

image

Să începem cu articolul de include un singur meniu. Este în germană, dar cu Google puteţi să îl citiţi în engleză de exemplu, caz în care meniurile nu vor mai fi funcţionale, dar puteţi pricepe mai uşor cele scrise. Oricum, autorul a pus codurile în boxe iar imaginile într-o arhivă rar spre descărcat. Captura de mai sus vă lămureşte despre ce fel de meniuri este vorba.

A doua semnalare include recomandarea a 13 meniuri.

Sexy Sliding Menu (demo), după cum spune şi numele, afişează un meniu care „glisează” din marginea ferestrei. Meniuri din familia „slide” găsiţi şi pe DynamicDrive.

FastFind Menu (cu demo în aceeaşi pagină, foarte „vizibil”, în colţul stânga-sus) este un meniu realizat cu jQuery, folosind şi AJAX. De ce AJAX? E vorba de un meniu pe mai multe nivele, iar dacă nivele sunt dinamice, ele pot fi aflate cu AJAX. Este o soluţie compactă pentru un meniu pe n nivele. Doar că „fast” nu prea e, de la AJAX desigur.

Webber 2.0 Dock Menu este o soluţie atractivă, din familia meniurilor ce stau ascunse şi se activează la apropierea mouse-ului de zona în care s-a ascuns. Dezavantajul este clar: trebuie să îi atragi atenţia vizitatorului: „hei, aici este meniul meu, chiar dacă nu îl vezi!”

Image Menu de la Pathfusion este un meniu pe care îl ştiu de mult şi tot aştept ocazia să îl folosesc undeva 🙂 . Este realizat cu MooTools, iar din păcate replica pe jQuery nu este compatibilă cu ultima versiune a framework-ului. Foarte elegant, dar folosibil în situaţii destul de rare.

image

Restul meniurilor le veţi găsi urmând legătura de pe Noupe.com.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Matey spune:

    Wow super tare, ms mult!

  2. jürgen.toth spune:

    Un meniu interesant, realizat cu jquery, este prezentat aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *