Songza.com: Ascultă YouTube…


Există desigur multe situri pe internet de unde putem asculta muzică. Multe indexează ce mp3-uri găsesc pe net. Songza.com – lansat la 8 noiembrie a.c. – se bazează însă pe YouTube. Ceea ce oferă însă este doar sunetul, fiind deci exclusiv pentru audiţii. Interfaţa este de o simplitate dezarmantă astfel că nimeni nu va avea probleme cu folosirea sitului. Avem o boxă de căutare ce face "săpături" în nume de artişti şi în titluri de piese. Un click pe o piesă de arată un meniu ca mai jos.

img472

Putem deci asculta imediat o piesă sau cu add to playlist să ne construim o listă pentru a asculta una după alta mai multe piese. Veţi observa că, în mod inspirat, situl se foloseşte de AJAX şi JScript avansat pentru a extrage piesele, compune lista de audiţie, reorganiza piesele, afişa meniul acela în formă de plus… Autorul sitului are doar 23 de ani dar produsul lui este demn de atenţie şi o demonstraţie interesantă de "reutilizare" pentru YouTube.

img473

Dacă doriţi ca în propria pagină să includeţi melodia nu şi videoclipul, puteţi folosi Songza: Share, Embed it on my site. Demonstrativ vedeţi mai jos o piesă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Aj4x spune:

    Merge super bine si chiar gasesti artisti necunoscuti (nu ca nu ar fi ei buni dar de, traim in Romania).

  2. jürgen.toth spune:

    Alte doua site-uri similare care folosesc YouTube si ofera continut audio sunt Muvibee.com si Mucelli.com.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *