Miniaturi? Nu, pare doar…


CityShrinker.com este un sit care pare a prezenta un oraş în miniatură. Poate capturile de mai jos sunt prea mici pentru a transmite această idee, aşa că trebuie să vizitaţi situl. Partea interesantă este că… nu e vorba de miniaturi! Sunt fotografii "normale" care au fost puţin prelucrate în Photoshop. Este greu? Nu. Este spectaculos? Cu unele fotografii da.

img479

Am încercat şi eu, dar cu Paint Shop Pro, editorul meu favorit de imagini. Am urmărit un tutorial pentru Photoshop şi atât cât l-am înţeles l-am aplicat în PSP. Deci pentru Corel PSP paşii ar fi cam aceştia (versiune neoficială, practic modul în care am lucrat eu:

img480puneţi imaginea pe două layere (cel de deasupra va conserva mijlocul fotografiei, cel de jos va avea marginile înceţoşate)

– la cel superior îi adăugaţi o mască pe care aplicaţi un gradient aşa cum vedeţi în captura alăturată (este de fapt un dublu gradient, care va face marginile de sus şi de jos transparente; dar de la caz la caz gradientul poate diferi)

– imaginii din stratul inferior îi aplicaţi un blur puternic (după ochi)

– în fine, mai umblaţi la Saturation pentru un colorit mai viu

– atât!

Paşii pentru Adobe Photoshop sunt explicaţi aici. Să zicem că acela este procesul "oficial". Dacă nu folosiţi nici Photoshop şi nici Corel Paint Shop Pro atunci încercaţi să prindeţi ideea şi să folosiţi programul favorit (poate GIMP?). Am căutat pe net rapid o imagine dintr-un oraş şi am găsit una din SUA. Mai jos mică e imaginea originală, mare cea transformată.

img481

Am încercat şi cu o fotografie proprie, nu a ieşit mult mai bine dar oricum arată într-un fel a miniatură 😉 .

img482

Cele mai bune exemple le veţi găsi însă pe situl de la care am pornit, CityShrinker.com, şi în pagina cu tutorialul pentru Photoshop. De acolo mi-am permis să preiau două imagini, "miniaturizate" de alţii. Taaare simpatice! Nu credeţi? Nici nu ai crede că de fapt sunt fotografii ale unui univers în dimensiune naturală. Încercaţi şi Dvs cu fotografii din stocul propriu.

img483

img484


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. -Hawkeye- spune:

    Fain! 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *