Befuddlr: Joaca cu imagini ameţite


Tot într-o zi de luni am vorbit de jqPuzzle, un plugin jQuery extraordinar ce îţi permite cu uşurinţă să transformi o imagine într-un sliding puzzle. Mi-a plăcut atât de mult încât la serviciul de iconograme am făcut o pagină de jocuri. Iată că astăzi am o propunere ce se aseamănă foarte mult cu sliding puzzle, cu nişte deosebiri majore. Prima e că nu se oferă un script de utilizare (dar cei care se pricep pot "lua" codul, e realizat cu MooTools), ci practic situl, o joacă în sine, e gazda jocurilor.

img545

A doua e că puzzle-urile oferite nu sunt 100% din familia slide. De fapt piesele nu "alunecă" deloc, ci poţi să schimbi poziţia oricăror două bucăţi, trăgând una peste cealaltă. Apoi nu există o piesă lipsă, tocmai pentru că nu se apelează la "alunecare". În fapt Befuddlr.com ia o poză şi o "ameţeşte" (fuddle = a se îmbăta, a se zăpăci, ameţeală, beţie) iar sarcina Dvs este să o reconstruiţi. De unde se iau imaginile? Situl foloseşte API-ul de la Flickr pentru a furniza de acolo imagini, împărţite pe grupuri (de aici primul pas, choose a flickr group). Puteţi alege de exemplu flowers şi atunci pasul doi va fi să selectaţi exact o imagine (choose an image to befuddle). Mai jos vedeţi în planul II imaginea originală, iar în prim plan imaginea "ameţită" (după ce apăsaţi pe befuddle it!). Butonul do another vă permite să o luaţi de la capăt, cu o altă imagine. Contorul de timp vă poate motiva să jucaţi de mai multe ori, pentru a obţine un scor mai bun.

img546

Autorii promit şi alte jocuri pe viitor. Până atunci rămâne să ne distrăm cu acesta. Ar fi fost frumos să aibă nivele de dificultate, legate de numărul de bucăţele în care este împărţită imaginea. Poate în versiunea următoare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *