Badge-uri pentru situri


Nu ştiu dacă există o traducere potrivită pentru elementul din pagini web denumit badge. Conform dicţionarului pe care îl am în română s-ar traduce prin insignă şi semn. Este cu siguranţă un semn grafic, prezent pe nenumărate situri din familia Web 2.0, şi dacă tot nu intuiţi despre ce vorbesc veţi înţelege din imagini. Şi fără să mai stăm pe gânduri trecem la un prim generator: FreshBadge.com. În câteva secunde sau minute poţi crea un badge, în funcţie de "mofturi".

img606

Puteţi opta pentru o anumită formă, culoare de fond, culoare margine, puteţi configura textul, inclusiv font şi dimensiune, şi altele. La o primă vedere pot fi cam multe lucruri de configurat, dar aceasta nu face decât să sporească potenţialul acestui instrument. După ce aţi modificat ceva puteţi vedea rezultatul apăsând Update/Create Badge Now, şi fără reîncărcare se va face generarea.

Un alt generator, ceva mai simplu, dar cu o paletă mai mare de badge-uri, se găseşte la Web20Bagdes.com. Schimbaţi fontul dacă sunt probleme la afişare. Puteţi alege o formă, fără să îi puteţi schimba culoarea, apoi configura textul. Foarte simplu de folosit. Iar după generator veţi găsi zeci de linkuri spre diverse situri ce includ tutoriale despre crearea badge-urilor sau fişiere spre descărcare pentru badge-uri.

img608

Astfel am ajuns la o mai veche "cunoştinţă" a noastră: DezinerFolio. Puteţi descărca de aici o serie de badge-uri care pot fi apoi completate de exemplu în Photoshop. Acesta este gradul maxim de configurare, dar cere desigur mai multe cunoştinţe decât utilizarea siturilor de mai sus. Cei foarte pretenţioşi sau care introduc un astfel de badge într-o regiune mai sensibilă din design se vor bucura să se folosească de PSD-uri, pentru a include badge-ul într-un layer separat de exemplu. Succes!

img609


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *