NaDa: cel mai bun program din toate timpurile!


Astăzi aş dori să vă prezint un program absolut excepţional, revoluţionar, cea mai inteligentă chestie descoperită de la roată încoace. E vorba de un program pe numele lui NaDa. Am să vi-l prezint în continuare, lăsând anumite bucăţi în limba engleză acolo unde traducerea în română cred că ar afecta ideea.

img703

NaDa™ este absolut novator. Este foarte mic: 1 byte. Nu ia mult timp lansarea şi nici să învăţaţi să îl utilizaţi. Este un program care nu face nimic şi se pricepe foarte bine la aceasta. Extraordinar, nu? Majoritatea programelor caută să ne crească productivitatea, să ne organizeze lucrurile pe ecran sau să ne încânte cu sunete. NaDa nu face nimic. Ideea în spatele acestui program este revoluţionară: descarcă-l şi uită de el.

NaDa a ajuns la versiunea 0.5 iar până la sfârşitul anului se estimează că va fi lansată în sfârşit versiunea 0.0. Funcţionează pe orice sistem de operare şi nu cere restartarea calculatorului pentru instalare. Nu solicită procesorul şi nici nu consumă memorie, pentru că nu face nimic. Rubrica de întrebări frecvente ne lămureşte că programul este gratuit (dar totuşi nu este în domeniul public), nu există incompatibilităţi cu alte programe, poate fi folosit pe computere mai vechi şi… nu este un virus. Citez: "Nici măcar nu avem cunoştinţele necesare pentru a crea un virus." În pagina de prezentare a programului este şi o secţiune dedicată bug-urilor, dar care ne spune sec: "Nu există buguri în NaDa. Este imposibil."

Să vedem instalarea: sunt trei paşi 1) descărcaţi; 2) puneţi fişierul undeva pe harddisk; 3) uitaţi de el. La final redau câteva dintre opiniile celor care au folosit programul (opinii pro şi contra), lăsându-le însă în engleză pentru farmec complet.

 • "This is truly the dawn of a new age in computer software technology!"
  Sam, from UK

 • "I have nothing to report."
  Proinsias, from Australia

 • "In the case that NaDa is ever truly fool-proofed against usefulness, I will continually remain interested in a paid version of NaDa. But alas, NaDa is free!"
  Jeep

 • "Dear Mr. Belanger,
  I have SMS’ed NaDa™ to my cellphone, and I can confirm it does absolutely nothing there too. I would surmise that the requirement of a computer is unnecessarily restrictive.
  Best Regards, and thank you for a great product."
  Filippo, from Milan, Italy

 • "NaDa sounds very good to me. I think I’d like it. My problem is that I’m too tired to download it. Could you send someone over to download it for me?
  Thank you very much."
  NaDa_Fan@mottnet.com

 • "I’m very satisfied with your new product. One of the amazing benefits you failed to mention is that even after being deleted it continues to do nothing. At first I found this a little disturbing, but the persistance of effect eventually gave me a sense of faith in the enduring strength of Nothing, a touchstone in a world gone mad."
  Bob, from Cleveland, USA

 • "I always keep NaDa™ on a floppy in case of emergency. You never know when you’ll need NaDa™."
  Pierre, from Montréal

Contrar aparenţelor, firma producătoare nu m-a plătit pentru această reclamă sinceră.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (15 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

17 comentarii

 1. Lord UnR34l spune:

  Absolut revolutionar. Eram o persoana care nu credea in existenta perfectiunii. Dar acum am gasit-o. E perfect, face perfect ceea ce ar trebui adica nimic. Nu va mai exista asa ceva niciodata. Va asigur. 😀 Acum vorbind serios cel care l-a facut e un geniu.

 2. Raimi spune:

  Ar trebui „folosit” cu regularitate si in campu’ muncii la servici 😛

 3. plexus spune:

  Foarte tare frate! E ceea ce am cautat dintotdeauna… se pare ca (,) cunostiintele mele in Visual Studio valoreaza la fel ca si cunostintele in NaDa… si in plus NaDa e free… deci p’asta il voi folosi… astept varianta opensource.

 4. roro spune:

  L-am instalat si merge super! Se poate downloada si arhivat pt cei cu conexiune mai slaba si se instaleaza imediat fara probleme. Mersi!

 5. SmiLey spune:

  I-a mai cerut cuiva Keygen ?

 6. Vali spune:

  Microsoft-ul lu’ Bill Gates o sa dea faliment cand o sa auda de NaDa 😀 .

 7. radu.capan spune:

  Sau va cumpara NaDa si programul va aveam 100MB atunci. Si va face ceva.

 8. moroshan spune:

  Sunt TOTAL in ceata!!!? De unde si ceea ce (mai) stiu eu nu este mare lucru, despre ac NaDa chiar n-am inteles ce-i cu el!!!? Eu sunt ardelean si intreb: bun, bun, daca (tot) nu face nimic, la ce atata vorba despre el!? Ma scoate cineva din bezna nestiintei, plsssssssss!? MULTUMESC !!!

 9. Lord UnR34l spune:

  Moroshan, chiar asta e ideea ca e un program care nu Face nimik. Fiecare program face ceva, iar asta face NIMIC. Ideea e atat de minunata, sa faci ceva care nu face nimic.

 10. Florian spune:

  O porcarie!!! O prostie!!! O idiotenie!!!

 11. moroshan spune:

  Mssssssss Lord UnR34l! Mdaaaaaaa, shi io k ardeleanu’… AN NOU CU BUCURII, TUTUROR fanilor CNET!!!

 12. virgilogasanu spune:

  Un program excelent! Adevarata arta a programarii. De cand au scos varianta 0.5 l-am pus in start-up si il folosesc zilnic cel putin jumatate de ora cu mici pauze sa nu ma oboseasca.

 13. Habriel spune:

  Este bootabil?

 14. lost_angel spune:

  Este chiar ce cautam. Si eu care credeam ca trebuie sa-mi schimb laptopul ca e prea puturos cu Vista asta…

 15. prison spune:

  Asta e un virus sigur. Cititi cu atentie si va dati seama.

 16. [A]Teo spune:

  E fascinant …. incredibil chiar cautam asa ceva :X :*:*:*

 17. costinel spune:

  Mai oameni buni… cum puteti spune ca este o minunatie acest program care nu face nimic?!?!
  Mi-am pierdut 5 minute din viata pentru a citi acest articol si comentariile.
  Sunteti de-a dreptu’ pur si simplu incredibili.
  Oricine poate face NIMIC!!!!!!!!!!!!!!!!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *