Joacă şah online cu Shredder


Shredder, dacă este să traducem din engleză, ne duce cu gândul la o maşină de tocat (documente). Poate pasionaţii de şah cunosc deja acest cuvânt ca o marcă importantă de jocuri de şah. Ceea ce vă propun eu astăzi este o versiune online de şah, de pe ShredderChess.com. Îmi place când nu trebuie să instalez nimic şi pot să joc din navigator ceva, condiţii îndeplinite de această recomandare.

img738

Captura de mai sus spune totul despre joc. Există trei nivele de dificultate şi puteţi alege dacă să jucaţi cu piesele albe sau cu cele negre. Iar butonul Takeback vă permite să daţi înapoi în istoria mutărilor. Pentru a juca trageţi piesa dorită cu mouse-ul: când aţi prins-o cu mouse-ul vor fi deja luminate locaţiile posibile de plasare (îmi place această facilitate, care face jocul recomandabil şi celor care abia acum îl învaţă). Evident gradul de inteligenţă (IQ) nu este la nivelul jocului (comercial), dar versiunea online poate fi excelentă pentru scurte (sau mai lungi 😉 ) pauze de relaxare.

A! Pasionaţii de şah se mai pot bucura de ceva: câte o problemă zilnică. Webmasterii pot include în propriile situri aceste probleme actualizate zi de zi. Iată mai jos problema zilei de astăzi:


PS: Nu, nu este un joc flash, dar am pus eticheta dat fiind că jocuri online non-flash sunt rare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *