GTalkProfile şi BlogZoner


Sunt multe situri care fructifică hărţile de la Google şi mă voi opri astăzi la două. De unul am aflat foarte recent: GTalkProfile. După cum intuiţi din adresa sitului, este vorba de un sit care localizează pe harta lumii acei utilizatori care doresc să îşi creeze un profil public pentru contul lor GTalk. De ce ai face aşa ceva? Din dorinţa de comunicare desigur. Mie mi se pare ciudat să îmi creez un profil pentru ca cineva care se plictiseşte să mă contacteze, sau poate să mă întrebe pe ce rută circulă nu ştiu ce autobuz în oraşul unde locuiesc. Am avut astfel de experienţe pe Skype, contul fiind public, după câteva "telefoane" din plictisul altora renunţând definitiv la acel serviciu (nu e o critică… doar că eu sunt satisfăcut de calitatea sunetului la GTalk).

img

Dacă sunteţi deci dornic să vă puneţi pe hartă, să aveţi "expunere", atunci GTalkProfile.com vă permite aceasta în 2-3 minute. Completaţi un formular, primiţi un email de confirmare şi, indicând desigur oraşul, judeţul/districtul şi ţara veţi apărea imediat pe hartă! Când m-am uitat eu erau deja înscrişi peste 50 de români. Proiectul este relativ recent, aşa că probabil – dacă prinde la public – în timp vom vedea sute de români, mii de persoane înscrise în acest proiect. Apropo: dacă vă place proiectul vă puteţi implica în traducerea lui.

Şi acum să trecem la al doilea: BlogZoner.com este un proiect românesc (dar cu public ţintă internaţional) care pune pe hartă… bloggerii. Dacă aveţi un blog (sau mai multe) vă puteţi înregistra şi veţi figura pe hartă. Puteţi apoi să îi contactaţi pe bloggerii din oraşul Dvs, sau din zona Dvs. De ce? Pentru socializare… sau poate pentru întrebări de ordin tehnic. După cum vedeţi din captura de mai jos sunt mulţi români înscrişi.

img2


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *