WordPress la final de 2007


WordPress a ajuns la final de 2007, dar nu înainte să apară versiunea 2.3.2 care repară câteva buguri. Cea mai "gravă" problemă rezolvată de această actualizare previne ca cineva să vadă articolele scrise în avans. Desigur, pentru un blog din care se câştigă bani, aflarea conţinutului articolelor înainte de data cuvenită – de către concurenţă de exemplu – poate fi o problemă gravă. Cum mulţi nu scriu în avans (sau dacă scriu, nu e ceva vital), nimic grav în acest bug. Nu aş vrea prin aceasta să pară că nu recomand upgrade-ul: eu l-am făcut în câteva minute pentru mai multe bloguri şi a mers ca uns deci nu aveţi ce pierde (practic BD rămâne neatinsă, doar unele fişiere sunt actualizate).

img82

Partea bună este că actualizarea a venit şi cu ceva nou şi cred că de mulţi aşteptat: posibilitatea de a avea o pagină personalizată în caz de problemă la conectarea la baza de date. Ştim cu toţii pagina pe care până acum o arăta implicit WordPress dacă de exemplu serverul MySQL este jos. Acum cei care doresc o pagină de eroare mai dichisită trebuie să o creeze (se poate chiar şi cu Notepad) şi să îi spună db-error.php, fişier care trebuie pus în directorul wp-content. Poate fi o pagină în care pur şi simplu puneţi un text de avertizare invitând vizitatorii să revină mai încolo, sau puteţi să lucraţi pagina mai mult, ca să arate ca restul sitului şi să conţină eventual ceva informaţii statice (deci nelegate de baza de date) relevante.

Dacă vă place istoria (WordPress) atunci aveţi aici anul 2007 cu fazele lui. La 5 ianuarie apărea WordPress 2.0.6. La 22 ianuarie un pas mai important: 2.1. Apoi în 16 mai a apărut 2.2. Şi să mai notăm 25 septembrie ca ziua apariţiei versiunii 2.3, cu introducerea tagurilor. Linkul indicat aminteşte însă toate versiunile intermediare apărute. Lăsând însă istoria deoparte, ne gândim că în ianuarie 2008 va apare versiunea 2.4. Ce va aduce ea nou? Iată câteva lucruri despre care se zvoneşte că vor deveni realitate în curând:

– secţiunea de administrare va fi rearanjată
– prima pagină din această secţiune va suporta de asemenea widget-uri
– va exista undo la editarea comentariilor
– căutarea va include implicit articolele şi paginile
– îmbunătăţiri la securitate şi viteză

Să sperăm că 2008 va fi un an bun pentru WordPress. Să sperăm că va fi un an bun pentru noi toţi!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *