Uite ce vreau (e mai simplu aşa)


Ştiţi ce vreau? Probabil că nu. Atunci vă spun eu: mergeţi la această pagină şi aflaţi (şi cumpăraţi 😉 ). Şi aşa am expus deja ideea sitului UiteCeVreau.ro. Este un sit românesc în beta – ceea ce ar trebui să scuze unele probleme pe care le-am detectat – care sincer cred că are şanse de reuşită în măsura în care ideea de comunitate va prinde. Dar haideţi să vorbim ceva mai în detaliu despre acest sit.

img108

În câteva secunde poţi să ai un cont pe UiteCeVreau. Pasul următor este să îţi faci o listă cu ce cadouri ţi-ar place să primeşti. Pentru fiecare va trebui să indici un titlu, o descriere, un link spre cumpărarea lui online (de se poate) şi spre o fotografie (sau să încarci una de pe propriul calculator). Dacă vrei, înainte poţi să îţi defineşti o listă de magazine preferate (de exemplu eu am adăugat eMag.ro şi CurteaVeche.ro) şi o serie de evenimente (zi de naştere, de căsătorie, de absolvire… altele – aici e un prim bug, eu indicând o dată, el salvând data cu o zi în minus; al doilea ar fi că nu suportă diacritice). Pentru fiecare cadou poţi indica gradul de "dorire": Vreau neapărat! E super! Interesant! Îmi place. Mmm, e OK. Pagina ta de cadouri va avea un link pe care îl poţi promova pe situl propriu pentru ca prietenii să ştie ce cadou să îţi ia.

img109 img110

Şi ajungem astfel la partea cu comunitatea. Văd situl ca fiind util în mici comunităţi gen colegi de clasă sau colegi de serviciu, unde când este ziua cuiva şi trebuie să mergi la el la petrecere apare mereu problema: "Ce să îi cumpăr?" Cu UiteCeVreau.ro problema se rezolvă. Nu doar că afli ce îi place, dar înscriindu-te poţi marca un obiect ca luat (de tine) iar prietenul (şi toţi ceilalţi) va şti că a fost luat, dar fără să se ştie numele cumpărătorului (surpriza trebuie să rămână cât de cât surpriză, nu?). Astfel se evită cumpărarea aceleiaşi cărţi – de exemplu – de mai mulţi deodată. În plus dacă e vorba de cadouri mai substanţiale se pot grupa mai mulţi prieteni. Ca totul să meargă bine, repet, trebuie ca şi aceşti prieteni să fie înscrişi în UiteCeVreau.ro.

Vorbind practic, proiectul va avea mai mari şanse de succes în clipa în care magazinele online:

– vor intra în horă introducând câte un link per produs către UiteCeVreau.ro, astfel încât când vizitezi magazinul să îl poţi adăuga imediat şi automat în lista ta de cadouri

– vor face distincţie între plătitor şi beneficiar, astfel încât tu să poţi cumpăra (cu cartea ta de credit) dar expediţia să se facă pe o altă adresă (desigur, la petreceri preferi să duci tu personal cadoul, dar dacă e vorba de prieteni din localităţi ori ţări diferite, ar fi frumos şi aşa ceva)

Situl e simplu de folosit, intuitiv, dar încă nefinisat. Nu i-ar strica nici ceva AJAX pentru un plus de eleganţă şi operativitate. Personal îi doresc să iasă rapid din beta ca un produs solid şi să aibă succes. Potenţial comercial există (pe lângă reclame afişate în sit eventual şi un procent din vânzările magazinelor online afiliate).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Raimi spune:

    Nu-s neaparat pe subiect dar am vazut captura la NIKON D40X cu care tocmai am facut poze si o sa mai am ocazia, pentru ca cineva mai apropiat si l-a achizitionat de sarbatori. E… cutremurator de fain. In rest, ca sa fiu si pe subiect, salutam acest site sau portal care poate fi util in a face un cadou cu adevarat din ceea ce-si doreste sarbatoritul. Sau… depinde ce-si doreste …


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *