Semn de carte (bookmark) multiplu


Sătul de greutatea cu care se mişca Firefox în ultimele săptămâni m-am hotărât să îl rad şi reinstalez, dar fără să pierd semnele de carte şi parolele. Am avut ocazia să văd cât de folos îmi sunt eu mie 😉 ajutându-mă de ceea ce am scris în articolul Reinstalare Firefox. Astfel după maxim o jumătate de oră am avut din nou un Firefox care se mişcă decent de rapid. Dar dacă tot am reluat ceva paşi am vrut să merg mai departe. Am definite multe semne de carte care să mă ducă rapid unde vreau. De exemplu am pus dacă vreau să văd care e poziţia acestui sit în Trafic.ro mi-am pus un semn de carte cu cuvântul cheie "trafic". În loc să scriu o adresă lungă scriu doar trafic în bara de adrese. Am spus-o ca o recapitulare, ştiu că ştiţi cât de valoroase sunt cuvintele cheie la semnele de carte.

img115

Dar, după cum spuneam, am vrut ceva mai mult: cum să fac ca scriind în bara de adrese un cuvânt cheie să mi se deschidă nu o pagină ci două, sau trei, sau zece?! Dacă în câmpul adresă de la proprietăţile semnului de carte veţi scrie mai multe pagini (separându-le prin spaţiu, punct şi virgulă sau altceva), nu va merge. Şi atunci? O soluţie veche dar totuşi proastă este să apelăm la un folder cu semne de carte. Am făcut pentru test un folder numit chiar Test şi am pus două semne de carte. Pot click-mijloc pe numele folderului sau click pe Deschide toate în file dar ceea ce obţin nu e ceea ce doresc: toate taburile sunt închise, iar în locul lor deschise cele din folderul cu pricina. Am testat acest comportament şi în Firefox 3: în beta 2 şmecheria cu click-mijloc merge, în rest Deschide toate în file are acelaşi rezultat nedorit.

img116

Bun. Deci folder cu semne de carte nu merge. Şi atunci altceva? Se poate altceva, dar care nu se poate face din mouse ci scriind un cod minim. După cum vedeţi mai jos am un semn de carte cu cuvântul cheie cnet2. Când îl scriu în bara de adrese şi dau enter 1) nu îmi închide celelalte taburi; 2) nu afectează nici măcar tabul curent unde am scris adresa; 3) ci deschide alăturat adresele indicate de mine. La Adresă e un cod pe care l-am copiat în întregime sub captura grafică.

img118

javascript:void(window.open(’http://www.cnet.ro’));void(window.open(’http://www.cnet.ro/wp-admin/’))

Puteţi evident înlocui între apostrofuri cu ce adrese web doriţi. Mai mult, puteţi repeta de câte ori doriţi secvenţa void(…) cu condiţia să le separaţi cu punct şi virgulă. Astfel puteţi să vă definiţi – să zicem – un semn de carte care la cuvântul cheie video să vă deschidă cele 5 situri favorite cu clipuri video. Asta da viteză, nu? Eu unul sunt foarte mulţumit. Am mai multe situri pe care până acum doar mental le aveam grupate (situri de ştiri, de video, altele), care acum le pot efectiv grupa fiecare într-un semn de carte.

* * *

Nu folosiţi Firefox şi tocmai v-am plictisit cu acest articol? Probabil folosiţi Internet Explorer. Dacă da, iată o veste bună ce nu are nici o legătură cu articolul de mai sus. Acum câteva zile IE7Pro, despre care am scris pe larg acum multe luni, aici, a ajuns la versiunea 2.0. Una dintre noutăţi este introducerea unui download manager care face exact ce ne-am aştepta: permite întreruperea şi reluarea unui download şi oferă un loc centralizat pentru istoria descărcărilor. Cine foloseşte Internet Explorer cu IE7Pro se bucură de multe dintre facilităţile navigatorului Firefox. Braov IE7Pro!

img119


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Andrei spune:

    Cu semnele de carte merge foarte bine cu folder. „Open all in tabs”, asa arata la mine cand dau click dreapta pe folder. Rezultatul este cel dorit. (Firefox 2.0.0.11)

  2. radu.capan spune:

    Ciudat. Eu am testat pe 2 calculatoare si cu FF2(0.0.11) si FF3beta si in ambele Open in all tabs INLOCUIESTE taburile deschise in acel moment cu cele din folder. Nu le deschide pe langa taburile existente, cum m-as astepta. (Iar click dreapta ofera meniu, nu deschide.)

  3. Andrei spune:

    Greseala mea, folosesc destul de des „deschide toate taburile”, dar nu am verificat daca le inchide pe cele existente. (asa cum dealtfel e precizat in articol). Nu am deschise in mod uzual alte taburi cand folosesc „click dreapta, open all”…scuze. Solutia prezentata in articol e mult mai e eleganta, si rezolva acesta problema.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *