RunMe, Icy Radio şi alte progrămele frumoase


Vă plac programele care arată bine? Şi mie. Dacă tot trebuie să folosim un program de ce să nu fie o plăcere, ca funcţionalitate dar şi ca aspect? Un autor rus are câteva programe care sunt şi (destul de) utile dar şi (foarte) arătoase. Primul care mi-a atras atenţia a fost programul RunMe. Acesta este un launcher mediu, adică nu foarte avansat, care permite să vă definiţi un meniu (cu mai multe nivele) în care să puneţi directoare, fişiere, adrese web şi diverse locaţii speciale din Windows.

img18

După cum vedeţi din captura de mai sus şi de mai jos programul admite multiple interfeţe, iar la unele puteţi seta Dvs culoarea! Meniul poate fi "lipit" de una dintre muchiile ecranului, rămânând puţin vizibil (cât să ştiţi că există) iar când apropiaţi mouse-ul de acea zonă el alunecă în ecran. Foarte estetic!!! Ca să mă convingă pentru mine ar fi trebuit să aibă şi combinaţii de taste pentru afişarea meniului. Poate în versiuni următoare. Ultima versiune de exemplu a adăugat un efect şmecher la ştergerea unei icoane (se alege praful de ea 🙂 ).

img19

Iată în continuare şi capturi din partea de configurări a acestui program. Este mic, simpatic, nu necesită instalare aşa că poate îi încercaţi.

img20

Am mai testat KSToolbar, un program care necesită instalarea şi care pe alocuri e în rusă (uh!). Ce face el vedeţi din captura de mai jos: permite schimbarea setului de iconiţe clasic folosit de MS Explorer şi Internet Explorer. Foloseşte aceleaşi teme ca mai celebrul Y’z Toolbar deci veţi găsi zeci de tone pe web.

kstoolb

Am testat şi Icy Radio, un program care m-a cucerit prin simplitate (şi prin faptul că s-a pornit direct cu un frumos post de muzică clasică). Permite şi înregistrarea pieselor şi redă informaţiile despre ele (dacă postul de radio le difuzează în flux). Iată câteva capturi.

img21

Aş fi testat şi programul de notiţe, Noty, dar linkul de descărcare e incorect. Din capturi programul pare de asemenea simplu (simplist chiar) dar aspectuos. Să sperăm că programele vor avea viaţă lungă şi astfel vor deveni tot mai bune.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Nicu Comsa spune:

  Nu stiu cum sa descarc “icy radio” in calculator si sa-l folosesc.
  Am avut cindva un program in calc la care cind i-i dadeai clic iti aparea f. multe posturi de radio (erau si coreene, japoneze, posturi cu muzica clasica ce mai, toate genurile de muzica) si l-am pierdut. Nu stiu nici cum se numeste. M-a poate ajuta cineva?

 2. Gil spune:

  Nu cumva era vorba de Screamer ?

 3. moroshan spune:

  Pentru Nicu C.

  Incearca varianta asta http://www.cnet.ro/2009/03/28/radio-nonstop-cu-radiosure/ 🙂
  Este superfain programul si fff usor de utilizat, cat despre optiuni, respectiv posturi/tari/genuri, ai mai mult de o gramada 🙂
  http://www.cnet.ro sa traiasca !!!
  PS: Stii, ptr. toate minunile dp acest sait nimeni nu cere nimic, ceea ce ma face oarecum sa ma simt dator. Am incercat, cu succes semnificativ, sa dau mai departe ceea ce gasesc eu aici, macar atat. Fa si tu la fel 🙂
  TOATE CELE BUNE


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *