WeGame… şi filmăm aceasta


Vă interesează o clonă YouTube? Probabil că nu. Dar WeGame are acel ceva necesar ca să ne reţină atenţia. În primul rând este un proiect pornit din pasiune. Din pasiunea cui? În principal, aflăm de la TechCrunch, e vorba de un băiat de 19 ani, Jared Kim, pasionat (obsedat, se spune în articolul citat) de jocuri. Ideea lui este simplă şi genială: un sit de înregistrări video din timpul unor jocuri.

img64

Evident că jucând Tetris nu veţi avea scene spectaculoase, dar jocurile mai elaborate (strategie, împuşcături, altele) pot avea momente pe care să vrei să le împărtăşeşti. Nu sunt pasionat de jocurile cu misiuni armate – de fapt nu am jucat nici unul (ba da, Wolfenstein sub DOS) – dar am urmărit câteva dintre screencasturile de pe WeGame şi… aproape ai senzaţia că urmăreşti secvenţe de acţiune din filme Hollywood-iene. Să precizez câteva titluri de jocuri prezente prin înregistrări pe WeGame: Call of Duty, Halo, World of Warcraft, Half-Life, Starcraft…

În stil YouTube, WeGame permite membrilor să îşi publice propriile creaţii, care pot fi comentate şi notate de comunitate. De asemenea se oferă un cod pentru cei care vor să includă o secvenţă video în propriile pagini. De apreciat, WeGame oferă şi un program special pentru înregistrarea jocurilor. Este nevoie de un program special, dat fiind că cele tradiţionale încetinesc uneori inacceptabil jocul. Sistemul de captură oferit de WeGame este optimizat pentru jocuri şi orientat strict pentru acest sit: înregistrezi şi publici.

Nu am găsit ceva secvenţe mai paşnice, poate nici nu am căutat destul, aşa că închei cu următoarea, demonstrativă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *