Flickr ca un fluviu


Outdoor-photos.com este un blog de fotografii limitat la peisaje (conform numelui). Multe sunt de provenienţă rusă, după cum o indică şi numele fotografilor implicaţi în proiect. Sunt câteva sute de fotografii, majoritatea frumoase iar unele absolut superbe. Dacă daţi click aici veţi avea alese aleator alese cinci fotografii, iar o reîncărcare a paginii (F5 sau CTRL-R) vă va aduce altele cinci. Dacă după câteva minute sunteţi tot cu degetul pe F5 înseamnă că v-a plăcut situl 🙂 .

img83

Dar nu are nimic de-a face cu Flickr. De fapt în titlu m-am referit la un al doilea sit pe care vi l-aş recomanda astăzi, tot spre bucuria ochiului: Flickriver.com. Situl oferă o altă variantă de explorare a tonelor de fotografii publicate pe Flickr. Nu am găsit explicat criteriul selecţiei, iar dacă este unul manual atunci felicitări (şi "condoleanţe") autorului sitului. Practic Flickriver oferă fotografiile de pe Flickr ca într-un fluviu, "curgând" una după alta. Ele sunt sortate în ordine cronologică, ceea ce vă permite să vedeţi ce fotografii noi şi frumoase au mai apărut. Din partea de sus a ecranului puteţi opta şi pentru filtrarea imaginilor după autor, grup sau etichetă.

img84 img85

img86 img87

Situl are un sistem interesant de navigaţie. Presupunând că sunteţi pe Flickriver apăsaţi pe j (sau spaţiu) pentru a trece la imaginea următoare şi pe k pentru a reveni la imaginea anterioară. Apăsând v imaginea curentă va fi deschisă direct de pe Flickr (unele navigatoare vor bloca fereastra, deci va trebui să adăugaţi Flickriver în lista siturilor care să permită ferestre popup). Şi mai interesant este că pagina permite o navigare… infinită. Poză după poză este afişată din Flickr în Flickriver, în aceeaşi pagină, care nu se reîncarcă ci se lungeşte după cât de mult înaintaţi Dvs în navigare. E o experienţă interesantă, şi dacă vă place fotografia e un mod elegant şi eficient de a vedea lucrările altora.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *