Hărţi ciudate


StrangeMaps.wordpress.com este un sit dedicat – aţi ghicit din titlu – hărţilor ciudate. De exemplu mai jos vedeţi o hartă a Europei din 1870! Cu puţină istorie (şi eventual explicaţii) se poate gusta "umorul" acestei hărţi atât de vechi.

img90

Vreţi o altă hartă ciudată? Iată una ce caută să stabilească de câte ori se sărută pe obraz francezii când se întâlnesc. În unele zone o dată, în alte de două ori, ajungându-se până la cinci ori. De aici o dilemă socială: de câte ori să îi săruţi obrazul prietenului cu care te-ai întâlnit. Dacă tu calculezi să zicem de trei ori, dar el după două îşi retrage obrajii? Vai, ce fază penibilă poate ieşi. Un francez supărat a decis să facă un sondaj, a strâns18.000 de voturi şi aşa a ieşit harta care spune în care district francez câte săruturi pe obraz se dau la întâlnire.

În fine, dacă vă interesează găsiţi şi alte hărţi ciudate. Eu închei semnalând harta… blondelor. Dacă aveţi pasiune pentru ele 😉 folosiţi harta ca să ştiţi unde găsiţi mai multe. Textul ce însoţeşte harta explică la România că în partea apropiată de graniţă sunt mai multe blonde: unguroaicele. Hmmm… aşa să fie? Autorul hărţii este chiar un ungur aşa că să îl credem. El a publicat şi alte interesante hărţi ale Europei, după limbă, etnie, religie… Merită să vedeţi respectiva pagină.

img91


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Gabriela -Lidia Ureche spune:

    Diversificarea subiectelor prezentate o consider in general meritorie. Dar sa nu banalizam specificul revistei. As fi apreciat, de exemplu, prezentarea Hartii Constelatiilor Ceresti (posibil pe zone, in mai multe „episoade”); sau „Harti terestre” din Antichitate si pana in actula epoca pe care o traim… Etc


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *