Descarcă de pe Flickr


Dacă tot am scris ieri despre Flickr mai rămânem aproape cu o altă temă: programe de descărcat de pe Flickr. De ce ar vrea cineva aşa ceva? Dacă e proprietarul unui cont Flickr pur şi simplu pentru un backup, periodic, al fotografiilor publicate. Dacă nu, pentru cine doreşte să caute fotografii pe o anumită temă şi să le descarce mai rapid. Avantajul unui astfel de program este, desigur, că te scuteşte de click pe fiecare fotografie în parte până la download, permiţând descărcări în serie.

img89

Există astfel de programe? Da. La început de an am aflat despre Flickr Download prin SnapFiles. I-am scris lui Ryan de la Cybernetnews, pentru că de regulă când găsesc ceva interesant îi semnalez. Adesea el ajunge să scrie mai rapid decât mine pe respectiva temă, după cum s-a întâmplat şi acum… şi tare mă bucur. Pentru că Ryan a compus un articol cu mai multe soluţii – patru de fapt – de download de pe Flickr, printre care şi cea propusă de mine. Acesta este simpluţ şi cel puţin la mine nu a mers chiar perfect. Dar nu am zăbovit prea mult asupra acestui program, nici asupra următoarelor două, trecând direct la al patrulea program recomandat de Ryan care este excepţional.

Downloadr este un program mic care necesită .NET Framework 2.0 (disponibil deja pe majoritatea calculatoarelor, de la XP în sus). Odată lansat veţi vedea în partea din stânga un set de taburi pentru selectarea fotografiilor. Iată mai întâi o captură cu programul:

img88

Să vedem acum taburile:

Search permite să căutaţi fotografii după etichetă (tag), eventual nume de utilizator sau limitare a perioadei în care a fost făcută fotografia.
Favorites obţine lista fotografiilor declarate favorite de un utilizator
Group extrage lista fotografiilor unui grup indicat
Explore merge pe dată, luând fotografiile dintr-o anumită zi
Set permite ca, indicând un nume de utilizator (al Dvs eventual) să descărcaţi un anumit set de fotografii

Utilizarea este simplă… mai dificilă este însă aflarea numelui de utilizator sau a unui grup (cel mai exact fiind codul, dar care nu e foarte vizibil pentru necunoscători). Apropo de grupuri, nu uitaţi de articolul nostru despre grupuri spectaculare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Exista astfel de programele si pentru Picasaweb? Eu nu folosesc programul Picasa, mi se pare ca consuma prea multa memorie. Dar nu as avea nimic impotriva unui program asemanator ca downloadr (mic si portabil) pentru Picasaweb.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *