Zenerchi – cercul vieţii


Zenerchi este un joc care are la bază ideea de a face formaţiuni de câte trei piese de aceeaşi culoare, dar aceasta este îmbrăcată într-o formă deosebită de ceea ce am mai văzut – cel puţin eu – până acum. Piesele sunt dispuse în cercuri concentrice, care se rotesc individual. Prinzând cu mouse-ul un cerc, îl putem roti până la poziţia dorită. În mijloc sunt mai multe "felii" de diferite culori; dacă culoarea formaţiei pe care o facem corespunde cu culoarea din mijloc – în arcul de cerc descris de "felie" -, atunci creşte contorul de culoare corespunzător. Nivelul se termină când se umplu toate contoarele, transformându-se în bucăţi de diamante.

img157

"Ca şi în viaţă, timpul este limitat", se spune în joc – avem un contor de timp care descreşte. Nivelul pierdut poate fi însă reluat, se pare că ori de câte ori e nevoie. Există mai multe seturi de nivele, fiecare cu câte cinci nivele. Dificultatea tot mai mare constă în diferite piese care ne încurcă, ce apar de la un nivel la altul. Unele blochează rotirea unui cerc, altele provoacă rotiri în sens opus decât am dori noi… În general aceste piese pot fi distruse dacă le includem într-o formaţie de culoarea lor. Există şi piese care ne ajută, pe care le activăm dacă dăm dublu click: ele pot de exemplu să distrugă mai multe piese din jur, inclusiv din acelea care ne încurcă, sau să schimbe culoarea pieselor din jur…

img162 img160

img158 img159

Fiecare nivel are un scor de expert, pe care dacă îl realizăm, primim pentru nivelul respectiv un diamant mai mare. După primul set de nivele, se deblochează modul de joc Zen. În acesta nu mai avem contor general de timp, ci contoare mai mici pe unele piese, care atunci când ajung la 0 transformă piesa respectivă în piesă care blochează. Nivelul este pierdut atunci când nu mai sunt posibilităţi de a muta. Succes la acest joc incitant!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *