Cubix şi Bubble-Sums


O nouă privire pe Caiman.us şi alte două alegeri: două jocuri gratuite, cu o grafică în nici un caz uluitoare, dar care pot oferi niscaiva distracţie şi antrenament pentru minte. Din nou ambele jocuri nu necesită instalare, deci puteţi descărca, testa, şi dacă nu vă place ştergeţi fişierele şi gata. Încep cu Cubix, care, dacă nu mă înşel, era şi numele unui serial de desene animate cu un robot simpatic. Aici nu avem nici un robot. De fapt Cubix este un joc din familia acelora pe care îl ştim probabil mai degrabă ca o placă cu 9 pătrate, unul lipsind (pe ele fiind scrise de regulă cifre, de la 1 la 8), şi folosind piesa lipsă trebuie să refaci ordinea naturală a pieselor (numerelor).

img58

Cubix vine însă cu o întorsătură interesantă. Tabla nu este de 3×3 ci de 5×5, dar ceea ce contează este tot "miezul" de 3×3. În loc de cifre sunt folosite culori. Iar obiectivul este reconstituirea în acel centru de 3×3 a configuraţiei arătate într-un pătrat mai mic pe ecran. Puteţi juca contra computerului (?) caz în care sunt două table; fie contra cronometru. Folosiţi săgeţile pentru mişcarea tablei, dar mouse-ul este cel de folosit pentru piese. Întotdeauna mi-a plăcut acest tip de joc (fizic sau virtual) şi m-am bucurat să văd această implementare diferită. Apropo: dacă nu aveţi chef să descărcaţi nimic, atunci jucaţi-vă online pe CNet.ro dând click aici şi/sau aici.

img59 img60

Cel de-al doilea joc e un singur fişier, mai mic, şi este de fapt un program educativ, pentru testarea cunoştinţelor de matematică. Bubble-Sums nu face doar sume ci şi diferenţe. Dacă doriţi, şi una şi alta (primele trei opţiuni din meniu). Apoi începe "acţiunea". Aveţi un tun cu care trebuie să trageţi. Să zicem că vedeţi balonul 8+4. Apăsaţi 1 şi 2 pentru a scrie 12, rezultatul operaţiei, apoi ţintiţi şi trageţi cu mouse-ul în balonul cu 8+4. El se va sparge! Yeeee… Păcat că nu are şi înmulţiri şi împărţiri 🙂 . Dacă la început alegeţi un număr maxim prea mare, acolo unde rezultatele sunt cu peste 3 cifre nu puteţi "răspunde" (păcat, e un bug al jocului). Pentru cei mici însă (clasa I, II…), operaţii până în 100 pot fi suficiente. E un mod distractiv de a face matematică.

img62 img61


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *