VisibleBody: Harta corpului uman


Pe la chioşcurile de ziare sunt sigur că aţi văzut seria de reviste "Corpul uman" de la DeAgostini. Şi copiii mei primesc de la bunica lor săptămână de săptămână câte un număr şi, la fetiţa de clasa a III-a, s-a dovedit deja util la şcoală (şi eu care mă gândeam că le vor fi de folos peste vreo 4-5 ani). Şi mă gândeam: ce mi-ar fi plăcut şi mie, la vârsta lor, să am aşa ceva… Vouă nu? Copiii de astăzi au la capitolul tipărituri lucrări la care noi nici nu am fi îndrăznit să visăm. Dar nu doar la capitolul tipărituri: sunt şi atâtea CD-uri educaţionale excepţionale. Astăzi ne vom opri însă la un sit care provoacă de asemenea un "uaaau" sincer.

img9

VisibleBody.com poate fi un instrument pentru elevi şi profesori, dar şi pentru oricine este interesat de alcătuirea corpului uman. Acesta ne este descoperit până adânc sub piele (literalmente) prin modele 3D a peste 1700 de structuri anatomice, incluzând toate organele şi sistemele majore. Atenţie: este nevoie de Internet Explorer (minim 6) şi Windows XP sau Vista. Este nevoie şi de un cont ce poate fi obţinut gratuit, într-un minut. Apoi pentru a folosi situl va trebui activat un plugin pentru IE şi va începe marea şi totuşi scurta descărcare (depinde de conexiunea la internet). Practic în vreo 5-10 minute puteţi fi în posesia unui minunat instrument online.

După cum vedeţi din capturile de mai jos, structurile anatomice sunt grupate pe straturi. Iniţial aveţi doar un schelet pe care puteţi activa un strat sau mai multe straturi deodată. Un strat sau un organism (depinde ce aţi selectat) poate fi afişat normal, afişat cu transparenţă sau ascuns. Faptul că permite şi intrarea la nivel de strat dă posibilitatea de exemplu a afişării doar a unui anumit organ digestiv, dezactivându-le pe celelalte. În plus modelul uman poate fi rotit, apropiat sau îndepărtat, mutat în plan orizontal sau vertical. Puteţi "intra" până aproape de inimă sau studia nu ştiu ce detaliu v-ar interesa. În viitorul situl promite să vină cu şi mai multe informaţii şi animaţii (uh, va rămâne gratuit?) după cum puteţi vedea dând click pe Learn.

img10

img11 img12

Explorare plăcută!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (29 evaluări, media: 4,62 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. jitaru Emilian spune:

  Am o mare rugaminte la dumneavostra: ati putea sa imi spuneti de unde as putea face rost de un biblioraft cu corpul uman si cat ar ajunge unul? Va multumesc mult si articolele dumneavoastra sunt la un nivel destul de inalt. Pastrati-va linia.

 2. Grigoras Carmen-Mariana spune:

  As dori si eu sa-mi cumpar colectia „CORPUL UMAN” dar pe capitole, pt. ca nu-mi permit toate capitolele odata. Doresc detalii de trimitere si preturile, printr-un e-mail la adresa de mai sus. Va multumesc mult.
  Eventual si un nr. de telefon.

 3. radu.capan spune:

  Aici a fost prezentat un sit. Nici o legatura (oficiala) cu revista Corpul Uman.

 4. cristina spune:

  Crezi ca pot folosi imaginile si la tv? Cat ma costa programul?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *