Weblog.ro răspunde: şi noi dăm 3GB!


Luni, WordPress.com anunţa că oferă 3GB spaţiu pentru siturile pe care le găzduiesc. Astăzi Antonio Eram ne anunţăWeblog.ro dă de asemenea "spaţiu cât China". Pentru cei care nu au măsurat-o, vă spun eu că are – după Weblog.ro – 3GB. Cu alte cuvinte Weblog.ro vrea să ne arate că şi la acest capitol au ceva în comun cu mai marele WordPress.com. Pentru mine 3GB gratuit pentru hosting mi se pare un vis din care mi-e greu să mă trezesc (şi mi-e ciudă că nu îmi foloseşte la nimic… căci nu am cont, decât de moft, nu de folos, nici pe unul, nici pe altul). Sunt curios dacă Haipa.ro va face un pas similar…

img5

Îmi este imposibil să îmi dau seama cum de Weblog îşi permite aşa ceva, iar Eram e scump la vorbe. Mă gândesc însă că nu mizează pe "las’ că doar 1% vor ajunge la limită, aşa că ce pierdem?" şi atunci nu pot să spun decât: jos pălăria!

Mi-ar place să vă pot spune ceva mai concret despre Weblog.ro, dar situl e destul de zgârcit în prezentare (vedeţi eventual pagina de întrebări). Cu titlul de "impresii din avion" pot spune însă următoarele:

– dacă limba engleză vă este prea străină, dar doriţi un blog, Weblog vorbeşte 100% româneşte (şi maghiară, şi engleză, pentru cei ce vor)
– sub un cont puteţi să vă deschideţi mai multe bloguri, publice sau private
– există câteva teme la dispoziţie, nu prea multe, dar probabil galeria tot creşte
– nu am văzut să existe ceva echivalent pentru pluginuri, dar sunt unele instrumente puse la dispoziţie (ex: pentru sondaje)
– interfaţa e în română, dar după mine nu e cea mai intuitivă… cu puţintică răbdare şi privind atent în pagină veţi găsi însă linkurile utile (ex: pentru configurarea designului)
– sistemul suportă taguri şi atunci evident şi nor de taguri
– unui blog îi poate fi asociat şi un fotoblog

img6 img7

Ca unul care îmi este greu să concep scrierea pe bloguri fără instrumente precum Windows Live Writer sau Post2Blog îmi pare rău dar nu pot să spun dacă acestea merg pentru Weblog sau nu. Dacă este să scrieţi un articol din pagina web veţi avea o fereastră precum cea de mai jos. După cum vedeţi există posibilitatea de a scrie text cu diverse formatări; se poate şi lucra direct pe cod HTML. Un articol poate fi programat să apară la o altă dată. Tagurile se adaugă din coloana din dreapta.

img8

Există o comunitate vie strânsă pe Weblog.ro. Dacă doriţi să vă adăugaţi ei, de astăzi aveţi un motiv în plus: spaţiu din plin.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Antonio Eram spune:

    Multumesc pentru prezentare.
    Am marit spatiul deoarece un procent important dintre utilizatorii nostrii nu se mai multumeau cu cei 100Mb pusi la dispozitie. Spatiu este destul pentru toata lumea. Nu avem de gand sa concuram cu WordPress, ci mai degraba sa construim (singuri) o comunitate de blogging solida in dot.ro.
    WeBlog este un proiect perfectabil ca oricare altul, bazat pe comunicarea constanta cu utilizatorii nostri carora le asiguram tot suportul pentru convietuirea in blogosfera.
    Daca ai sau aveti intrebari, va stau la dispozitie cu cea mai mare placere.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *