King’s Quest III


King’s Quest este o serie de jocuri de aventură despre care cei foarte tineri aproape sigur nu ştiu, decât poate de la părinţii lor 🙂 . Dezvoltate prin anii ’80, ele au cunoscut şi remake-uri, unul fiind cel semnat de Infamous-Adventures.com, care ne oferă King’s Quest III (pe pagina Wikipedia, primul link din acest articol, la final veţi găsi trimiteri şi spre alte remake-uri). După cum ne-am aştepta jocul este puţin modernizat, dar fără să afecteze (prea mult) povestea, ci mai mult manevrarea: adio scris texte, s-a inventat mouse-ul! Deplasarea personajelor este deci mai uşoară decât în jocul original, dar în rest "decorurile" s-au păstrat. Cu click dreapta se face trecerea între modurile de interacţiune: Look, Move, Talk şi Use.

Pentru cei care nu ştiu povestea, avem de-a face cu un vrăjitor rău, Mannanan, care a crescut pe lângă el, ca slujitor, un băiat. Acesta ajunge un tânăr curios, pe care îl veţi mânui prin casa vrăjitorului în scurtele perioade de timp când acesta este plecat. Tânărul află astfel despre magie, despre puterile ei, şi chiar despre propria persoană. Lucrurile vor cunoaşte unele întorsături… şi "întorsătura" finală, adică drumul spre casă. Dar mai multe nu trebuie spuse pentru a nu afecta plăcerea jocului.

La descărcare aveţi două opţiuni: doar jocul (48MB) sau şi voice pack-ul (74MB) dacă vreţi să aveţi o atmosferă mai reală în timpul jocului. Şi apropo de sonor, pe situl remake-ului găsiţi şi… coloana sonoră a jocului, care e interesantă şi plăcută. Eu o ascult chiar acum, când scriu.

Cei care au ştiut seria, sau acest joc doar, vor avea probabil bucuria unei întoarceri în trecut. Dar şi cei care nu au mai auzit de el ar putea să îl guste.

img30


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *