Flickr şi joaca cu cuvintele


Am vorbit ieri de un produs audio al laboratoarelor Yahoo!, iar astăzi revenim cu ceva mai proaspăt. Săptămâna trecută blogul Next.Yahoo anunţa lansarea unei interesante aplicaţii intitulată PhotoSoup. Practic e vorba de un clasic joc în care ai o tablă cu litere şi trebuie să descoperi anumite cuvinte, scrise pe orizontală, verticală sau chiar diagonală. Doar că PhotoSoup nu foloseşte direct cuvintele, ci nişte fotografii luate de pe… Flickr, normal!

img11

Există o problemă majoră: cuvântul asociat unei imagini nu este întotdeauna potrivit (este atribuit pe baza tagurilor), aşa că cel mai bine este să marcaţi Show Hints. Veţi vedea atunci sub fiecare imagine cuvântul care trebuie căutat: jocul nu îşi pierde din farmec. După cum vedeţi şi din captura de mai jos, ultima fotografie, nu prea e legătură între acel copil şi cuvântul cat, sau la penultima, între acea pasăre şi tiger. În fine, Yahoo! s-a folosit de propriul produs Flickr pentru a oferi, mai în joacă mai în serios, un mic joc cu cuvinte.

Imaginile sunt selectate fie după un cuvânt cheie (ex: Zoo), fie după un utilizator. Se generează flash-ul cu jocul, iar Dvs dacă găsiţi un cuvânt trebuie doar să trageţi cu mouse-ul de la prima literă la ultima. Există un cronometru care după mine este imbatabil. Nu ştiu dacă faptul că engleza nu este limba mea natală are vreo legătură: mi se pare că timpul disponibil e incredibil de scurt. Ca Yahoo! să îşi promoveze logo-ul şi Flickr, aceste jocuri sunt "exportabile". Cu un click puteţi să obţineţi codul necesar pentru a insera jocul într-o pagină proprie. Atenţie: are nevoie de 850×790 spaţiu disponibil. De aceea nu mi-am permis să inserez aici un joc spre demonstraţie. Puteţi însă vedea dând click aici.

img10


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *