CodeIDE.com: scrie cod online


CodeIDE.com ar fi un sit excelent dacă ar merge ceva mai bine. Utilizându-l am dat de nenumărate erori, dar totuşi ideea lui îl califică pentru o prezentare. În plus cine ştie când citiţi acest articol? S-ar putea ca erorile să fi dispărut şi situl să se comporte mai bine. Dar să vedem ce este cu acest sit: este un fel de editor online pentru programatori. Din captura de mai jos vedeţi că regăsim limbaje de programare precum Pascal, Basic, C++, dar şi webmasterii au partea lor: HTML, JavaScript, MySQL… Iar faptul că lângă unele scrie new mă face să cred că la acest sit se lucrează, ceea ce ar fi tare bine.

img40

Nu am mai scris nimic în Pascal din liceu, dar cu CodeIDE.com am avut ocazia să îmi amintesc ceva din sintaxă. Apăsaţi highlight syntax dacă doriţi ca liniile de cod să fie numerotate şi colorate conform sintaxei. Există un buton Run care va executa codul, rezultatul apărând în dreapta, la Result. Unde nu este cazul de execuţie (ex: HTML), rezultatul se vede pe măsură ce scrii. Acest sit poate fi foarte util dacă vrei cuiva să îi explici ceva şi nu ai un editor specializat, sau cu atât mai mult un compilator (dacă e vorba de un limbaj de programare). Webaplicaţia are şi un meniu şi nişte butoane, inclusiv unul pe care scrie .exe. Să fie oare în intenţia autorilor să permită să scrii un mic program şi să îl descarci ca executabil? Ar fi extraordinar. Din păcate în momentul testelor făcute de mine această facilitate nu funcţiona, ca multe altele.

img44

Dacă vă interesează un editor online HTML foarte banal, util din nou mai mult în scopuri educative (o introducere a prietenului Dvs în lumea tagurilor?) atunci vă recomand şi HTMLedit.squarefree.com. Vedeţi în captura de mai jos: scrii cod şi ai imediat cum arată el în navigator.

img43


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Lorde UnR34l spune:

    Esti salvatorul meu Radu 😉 😀 . Multumesc mult pt acest site. Eu sunt un utilizator linux si nu stiu cum sa folosesc pascalul pe linux, e altfel fata de windows. Acum pot sterge de tot windows de pe hdd meu. Ca statea numai pt pascal. Chit ca nu e cea mai buna solutie e totusi cea m buna pt mine.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *