HDRwalls.com


Auzim tot mai des de termenul HDR când vine vorba de fotografia digitală. Din păcate Wikipedia în română nu are încă publicată o definiţie pentru acest termen, dar găsim evident în Wikipedia în engleză, la High Dynamic Range Imaging. Săpând puţin pe net am găsit o încercare de explicare pe Moldova.net, de unde o preiau sper fără să supăr pe cineva:

„HDR stă pentru Hyper Dynamic Range Imaging. Procesul e relativ complicat însă poate fi explicat simplu în următorul mod: când luăm o fotografie, aparatul de obicei se concentrează asupra unui singur element (de exemplu se văd culorile cerului bine însă clădirile apar în mod neclar, sau se vede pământul şi cladirile bine însă cerul e şters). HDR e o tehnologie care permite combinarea a mai multor imagini cu acelaşi subiect pentru a obţine o singură fotografie în care toate elementele sunt combinate pentru a obţine cea mai bună vizibilitate (adică se ia cerul vizibil şi clădirile vizibile şi sunt combinate într-o singură fotografie).”

Era normal că vor apare şi situri de wallpapere cu imagini HDR. Un exemplu este HDRwalls.com. Pentru moment sub doar spre 500 de imagini, dar valabile pentru o gamă largă de utilizatori de: Mac OS X, Microsoft Windows, Linux, Blackberry, iPhone, iPod şi PSP. Imaginile sunt grupate astfel: oraşe, peisaje, animale, interioare şi transport. Puteţi sorta imaginile după data publicării dar şi după numărul de descărcări sau comentarii. Imaginile sunt până la rezoluţii de 2560×1600 (poate şi mai mari şi să nu fi văzut eu). Nu e nevoie de înregistrare pentru a accesa imaginile. Să sperăm că pe viitor vor fi mai multe, dar mai ales mai frumoase.

image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,83 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Un alt site cu imagini HDR superbe gasiti la adresa: http://hdrcreme.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *