Wallpapermaker.net


Cel mai simplu mod de utilizare al unui wallpaper este afişarea unei fotografii proprii sau descărcarea uneia dintre milioanele puse la dispoziţie pe diverse site-uri de specialitate. Cei cu cunoştiinţe mai avansate într-ale prelucrării imaginilor merg pe crearea unor wallpapere direct cu editoarele de imagini. Totuşi doresc să vă prezint o aplicaţie web foarte, foarte simplă şi intuitivă, specializată numai pe crearea de wallpapere. Aceste două criterii (simplitatea şi specializarea) cresc după părerea mea calitatea unei aplicaţii online.

Wallpapermaker.net le reuneşte foarte bine, chiar dacă o mică mare umbră este dată de unele reclame mai suspecte moral afişate pe sit. Ce mi-a atras atenţia a fost faptul că aplicaţia nu este implementată cu Flash care este la modă acum în programare, ci merge pe mână vechiului HTML înfrumuseţat/cosmetizat cu AJAX şi cu bibliotecile JavaScript script.aculo.us şi Prototype. Exemple de programare foarte reuşite sunt modalităţile de poziţionare şi de scalare a diferitelor module (fundal, personaje şi accesorii).

Despre folosirea aplicaţiei nu prea am ce să spun, totul se explică de la sine. Aş aminti acum şi unele puncte minus, care sper să fie corectate pe viitor: varietatea scăzută a „ingredientelor” oferite, în unele cazuri pot apărea probleme cu Internet Explorer, mărimea wallpaper-ului final nu corespunde întotdeauna mărimii indicate la creare (aceasta trebuie scrisă cu tastatura, să sperăm că pe viitor vor fi oferite soluţii implementate), înainte de descărcarea imaginii finale trebuie ca site-ul să fie adăugat la lista de blocaje pop-up, altfel pierdeţi rezultatul muncii dvs. (aceasta în caz că aveţi activat modul de blocare în navigator). Succes!

clip_image002


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *